Porsaan etuselkä reseptejä

Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä

Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä

Nyt ostettiin pala porsaanetuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia
Melkein ilmaista possupataa

Melkein ilmaista possupataa

Possun etuselkä on ollut ainakin viimeisen kuukauden ajan lähicittarissa törkeän halpaa (2,90 €/kg), joten ostin sitä tietenkin yhden köntin nyt syötäväksi ja toisen pakastimeen. 1-1,4 kg porsaanetuselkää, lapaa, uunilihaa tai niskaa eli kassleria (luullisesta lihasta plussaa
Apposkaali

Apposkaali

½ kg porsaan kasleria, lapaa, etuselkää tai kylkeä. Huuhdo hapankaali tarvittaessa. Kuori ja hienonna sipulit
TÄYTETTY SIANSELKÄLIHA

TÄYTETTY SIANSELKÄLIHA

Löysin kauppareissulla lihahyllystä valmiiksi pakatun puolen kilon painoisen "PorsaanEtuselkä, Suomalaista Porsaanlihaa" paketin
Lihakeitto painekattilassa

Lihakeitto painekattilassa

Nyt hauduttelin siinä porsaan lavasta kivan syksyisen lihakeiton, johon tyhjensin taas jääkaappiin kerääntyneitä juureksia
Gulassikeitto

Gulassikeitto

lihaa (porsaan kasleria ja naudan lapaa tai etuselkää). Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet

Karjalanpaistia ja piirakoita

300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja. Aseta pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, porkkanaa ja mausteita

Kiinalainen possu

500 g porsaan kassleria. Keitä kassleria keitinliemessä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Paista haudutettuun lihaan uudelleen pannulla ruskistettu pinta
Tomaattinen kasvis-lihapata

Tomaattinen kasvis-lihapata

Tänään sitten kaivelin pakastimesta porsaan kasleria ja naudan etuselkää sulamaan lihapataa varten. (karjalanpaistilihaa/kassleria/etuselkää/lapaa)
Pulled pork Burger

Pulled pork Burger

Pulled porkiin käy lähes mikä tahansa rasvainen porsaanliha, mutta perinteisemmin. käytössä on yleensä lapa/etuselkä tai kasler
Boeuf bourguignon eli burgundinpata

Boeuf bourguignon eli burgundinpata

Kuutioi etuselkä reiluiksi paloiksi ja siivuta kylkisiivut. Ruskista seuraavaksi naudan etuselkäkuutiot kuumalla valurautapannulla ja mielellään voi-öljyseoksessa
Possun Etuselkää & Juureksia

Possun Etuselkää & Juureksia

- porsaanetuselkää (sisältää läskiä ja luita) n. 600 g kimpaleen porsaanetuselkää ja kylläpä on hyvvöö
Bo ssäm

Bo ssäm

1,5 kg porsaanetuselkää. 1,5 kg porsaanetuselkää. Mureaa possua. Sunnuntain kunniaksi valmistimme bo ssämiä
Englantilais-Espanjalaista possua

Englantilais-Espanjalaista possua

Myös etuselkää voi käyttää. 1 kg porsaan lapaa. 1 kg porsaan lapaa. Ilmojen viiletessä alkaa tehdä mieli lämpimiä pataruokia
Mummolan possu-kantarellikastike

Mummolan possu-kantarellikastike

Paistit, tuore kinkku tai file, jopa etuselkä, jos jaksaa sitten haudutella kunnolla. 350 g porsaan tuoreita kinkkusuikaleita (tai ulkofilesuikaleita). 350 g porsaan tuoreita kinkkusuikaleita (tai ulkofilesuikaleita)