Tänään päädyin valmistamaan cajun-leivitettyjä porsaan leikkeitä, sillä tuon saparohäntäisen eläimen ulkofilee sattui olemaan Hulluilla Päivillä tänään tarjouksessa
Kuumenna pannulla öljyä ja paista leikkeet rapeiksi ja kypsiksi. 500 g porsaanulkofileetä. Leikkaa liha neljäksi tasakokoiseksi pihviksi ja nuiji ne aivan ohuiksi paloiksi
Itävaltalaiset wieninleikkeet, Wiener Schnitzelit tehdään perinteisesti vasikan sisäpaistista, mutta Suomessa leikkeisiin käytetään yleensä porsaanulkofilettä ja toisinaan naudan sisäpaistia
Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. 4 viipaletta porsaanulkofilettä. instagram & facebook 4 viipaletta porsaanulkofilettä
Se siis on erinomainen elintarvike, mutta voiko sen tehdä paremmin ja mikä on optimaalinen kypsyys-aste koska valitettavasti nauttimani porsaanfileet, varsinkin ulkofilee ja kokonaisena kytpsennettynä, on ollut kuivaa ja yleensä ylikypsää sekä lihan rakenne kova
Meillä leikkeet pääsivät nälkäisiin suihin vihersalaatin ja freesatun pinaatin kera. Harvalla meistä on kotikeittiössä niin jättimäistä pannua, että kaikki leikkeet mahtuisivat
öljyä isolla pannulla ja paista leikkeet kauniin värisiksi ja rapeiksi. (Lisää juustoraaste ja kaprikset ananaksen päälle ja käytä leikkeet jopeasti uunissa niin että juusto sulaa