Porsaan ulkofile uunissa vuoassa reseptejä

Porsaan file uunissa

Porsaan file uunissa

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin possun ulkofileetä mutta meillä uuniin menee sisäfile. 800g porsaan sisäfileetä. Kaada lihan päälle uunivuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia, riippuen kuinka kypsäksi haluat. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. 800g porsaan sisäfileetä
Aprikoosiglaseerattu porsaan ulkofile

Aprikoosiglaseerattu porsaan ulkofile

- 1 maustamaton porsaanulkofile (1-1,5kg). Laita liha kuumaan uuniin vuoassa noin 10-15 minuutiksi, jotta pinta ruskistuu kauniiksi. Paista 200c uunissa 15-25min. 1 maustamaton porsaanulkofile
Cheddarilla ja Chorizolla täytetty Possun Filerulla

Cheddarilla ja Chorizolla täytetty Possun Filerulla

Haastavin osuus taitaa olla porsaanulkofileen avaaminen puukolla. Ainakin Atrialla on valikoimissa määräpainoisia 800g ulkofilepaketteja ja se oli just passelin kokoinen ruokkimaan kolme aikuista. Nosta rulla uunivuokaan ja kypsennä 175°c uunissa kunnes sisälämpö on 68°c

2016 VIISUFINAALI RUOKINA

g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna. g porsaanulkofileetä kuutioituna. g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna
2016 EUROVIISUT RUOKINA 1. semifinaali

2016 EUROVIISUT RUOKINA 1. semifinaali

g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna. Kypsennä uunissa. g porsaanulkofileetä kuutioituna. g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna
Porsaanfilee olutkylvyssä

Porsaanfilee olutkylvyssä

Pyöräytä filee vuoassa paistamisen aikana ympäri ainakin kerran. Anna porsaanfileen rauhoittua folion alla kastikkeen valmistuksen ajan
Punastunut possu eli tomaattipossu

Punastunut possu eli tomaattipossu

Arjen helppo uuniruoka syntyy porsaanulkofileestä ja tomaattisesta kastikkeesta. Minun oli tarkoitus savustaa possun ulkofilee, mutta arjen kiireiden vuoksi jouduin keksimään nopeamman ratkaisun
Olut-pekonipossu

Olut-pekonipossu

Meidän kotona tulee valmistettua grillikauden ulkopuolella aika vähän mitään porsaan lihasta. Ota ulkofileet huoneenlämpöön lämpenemään
K A L J A P A T A

K A L J A P A T A

700 g porsaanulkofilettä. Hauduta kannellisessa vuoassa uunin keskitasolla 3-4 tuntia, jonka jälkeen lisää sekaan kerma, tuorejuusto ja sinappi. Hertta 700 g porsaanulkofilettä
Sous Vide porsaansisäfilee ja uunijäätelöä

Sous Vide porsaansisäfilee ja uunijäätelöä

Se siis on erinomainen elintarvike, mutta voiko sen tehdä paremmin ja mikä on optimaalinen kypsyys-aste koska valitettavasti nauttimani porsaanfileet, varsinkin ulkofilee ja kokonaisena kytpsennettynä, on ollut kuivaa ja yleensä ylikypsää sekä lihan rakenne kova
Porsaanpaistia balsamicosiirapilla

Porsaanpaistia balsamicosiirapilla

Leikkaa ulkofilee ohuiksi viipaleiksi. 1 kg porsaanulkofileetä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on 70 -astetta. 1 kg porsaanulkofileetä
Sipulipihvit

Sipulipihvit

Nostetaan hyvin paistetut sipulit pihvien päälle ja kostutetaan samalla pihvejä ja sipuleita vuoassa olevalla liemellä
Sikaa Toscanasta

Sikaa Toscanasta

Toscanalainen porsaanpaisti perunoiden, fenkolin ja palsternakan kera. Meidän ulkofileemme kypsyi tavoitelämpötilaan tunnissa

Kuorrutettu possun ulkofile

- ota porsas huoneenlämpöön noin 30 min-60 min ennen kuin alat valmistamaan ruokaa- sekoita keskenään smetana ja salsakastike- öljyä paistamiseen käyttämäsi vuoka pohjalta(meillä oli lasinen pyrex)- laita possu vuokaan, pintaan joka puolelle suolaa ja pippuria- kaada possun päälle sekoittamasi salsa-smetana- ripottele pinnalle sipulia haluamasi kokoisina paloina-paista 175-200 asteisessa uunissa noin 1 h (minä lähdin hakemaan tyttöä harkoista ja venähti, oli noin 1,5 h mutta hyvää silti)Minulla OLI tarkoitus laittaa paistamisen loppuvaiheessa pintaan vielä juustoraastetta mutta maku oli tosi hyvä, ei kaivannut mitään. ) 1 porsaanulkofile (meillä oli noin 800 g)1-2 dl salsakastiketta (mediumia oli meillä)purkki smetanaa (120 g)suolaa, pippuria3 sipuliaöljyä vuoan voitelemiseen

Sinappipossu

Kiehauta ja tarjoa viipaloidun porsaanfileen kastikkeena. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kotilieden ihana vuosi, 2009 noin 2 kg porsaanulkofileetä