”Selkeä” liharuoka, ei mitään erikoista, paisti ok, mutta ei sitkeää tai punaista, liha ei muutenkaan saisi olla sitkeää tai epämääräistä (jänteistä), ei juurikaan kasviksia, sipulit ihan pieneksi jos niitä haluaa käyttää, ei liikaa mausteita, ”perus ruskeakastike” – siis jotain sellaista, mitä minä en ikinä tee
Se sopii hyvin naudan, possun, riistan, grilli- ja pataruokien seuraksi. Parsakaalipestolla maustettu parsakaalirosolli ja punaviini-chilimarinoitu paisti ovat loppukesän sadonkorjuujuhlan aineksia
Sopii mausteeksi naudan, possun sekä kanan paistamiseen ja grillaamiseen. Inspiroiduin ensimmäiseksi lakritsglazesta ja Blackgarlic-suolasta ja hain Hakaniemen hallin Reiniltä upeaa ahvenanmaalaista luomukaritsan sisäpaistia
Possun lavan voi siis kypsentää kokonaisena tai pilkkoa ja käyttää vaikkapa karjalanpaistiin. Itse meinasin ensin tehdä ihan simppelin paistin, mutta päätin sittenkin maustaa lavan pihvimausteella (mustapippuria, paprikaa, timjamia, valkosipulia, valkopippuria)
täällä ja täällä) kiertänyttä revityn possun reseptiä, jonka juuret lepäävät ilmeisesti kaukana rapakon takana - siellä, missä punaista lihaa nyt muutenkin tunnutaan rakastavan
Paista sitten kuutioitu possunkylki ja aseta myös sivuun. Perjantaina syötiin hyvät hirven pippuripihvit ja eilen tehtiin paroninpaistista hirvenliha ragu
Uunissa pitkään hautunut liha on mureaa ja herkullista. Paisti on hyvää myös uusien perunoiden kanssa. Kastike saa jäädä ohueksi, koska se kiehuu hiukan kasaan uunissa