Tällä yleisreseptillä loihdit juhlapöytään, ylikypsäksi niin niskan, potkan, paistin jne. Lämmitä uunissa 180 astetta, 12 minuttia ja tarjoile lisukkeineen
hienostuneempi kuin esimerkiksi potkalla. foliolla ja paistaa 140-asteisessa uunissa n. Vietettyämme. melkein kaksi viikkoa täyden ylläpidon hotellissa kotiin palattua teki mieli
Potkia jäi vielä pakkaseen, joten toinenkin ohje tulossa lähiaikoina, mutta mennään ensin perinteisellä linjalla eli valmistetaan potkat pitkään hauduttaen punaviinikastikkeessa
Tästä tulee sitten uunivihanneksien ohje, mitä söin siirapilla glaseeratun porsaan potkan kera. Näin miten kirjoitin edellisessä postauksessa, että ruoan laitto kestää ja ruoan uunissa paistumisen aikana voi vaikkapa lukea ja nyt voit tilata lisää lukemista joulutarjoushintaan*
½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa
Tuossa ohjeessa potkat tarjoiltiin perunamuussin kanssa ja varmaan talvipakkasilla tuollainen raskaampi annos maistuisikin, mutta nyt pääsiäisen kunniaksi halusin vähän väriä lautaselle ja päätin keittää kaveriksi ihanan keltaisen sahramirisoton joka tunnetaan myös risotto alla milanesena
Siinä vaiheessa oli selvää ainoastaan se, että näitä haudutellaan uunissa pitkään joten laitoin kintut pakastimeen odottamaan kiireettömiä viikonloppukokkailuja