Potka uunissa reseptejä

Gigot d’agneau au four eli karitsanpotkaa uunissa

Ota karitsanpotka jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti etukäteen. GIGOT D’AGNEAU AU FOUR eli karitsanpaisti uunissa jotakuinkin ranskalaisittain
Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Tällä yleisreseptillä loihdit juhlapöytään, ylikypsäksi niin niskan, potkan, paistin jne. Lämmitä uunissa 180 astetta, 12 minuttia ja tarjoile lisukkeineen
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat

Potkia jäi vielä pakkaseen, joten toinenkin ohje tulossa lähiaikoina, mutta mennään ensin perinteisellä linjalla eli valmistetaan potkat pitkään hauduttaen punaviinikastikkeessa
Hirvipata punaviinissä

Hirvipata punaviinissä

En tiedä johtuiko se siitä että tein uunissa vai minun tottumattomasta makuaistista, mutta minusta padasta potki esiin liikaa punaviinin happamuus
Oluessa haudutetut karitsan potkat

Oluessa haudutetut karitsan potkat

Laita potkat astiaan ja juoksuta päälle kylmää vettä, kunnes vesi kirkastuu. Kuivaa potkat ja ruskista niitä kevyesti kauttaaltaan voissa
Lammaspata

Lammaspata

½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa

Joulumenu: Kinkun paisto

Laita kinkku uuniin ritilällä/uunipellillä nahkapuoli ylöspäin paksumpi pää edellä niin, että kun katsot uuniin niin potka näkyy ensin

LAMMAS↔KARITSA

Potka = reisi-, lonkka- ja kinnernivelen välinen jalan osa. Ensin pintaan otetaan vain väri kuumalla pannulla ja kypsytys tapahtuu uunissa
Portviinissä haudutettua karitsanpotkaa ja sahramirisottoa

Portviinissä haudutettua karitsanpotkaa ja sahramirisottoa

Tuossa ohjeessa potkat tarjoiltiin perunamuussin kanssa ja varmaan talvipakkasilla tuollainen raskaampi annos maistuisikin, mutta nyt pääsiäisen kunniaksi halusin vähän väriä lautaselle ja päätin keittää kaveriksi ihanan keltaisen sahramirisoton joka tunnetaan myös risotto alla milanesena
Omenasiiderissä haudutetut Possun Potkat

Omenasiiderissä haudutetut Possun Potkat

Siinä vaiheessa oli selvää ainoastaan se, että näitä haudutellaan uunissa pitkään joten laitoin kintut pakastimeen odottamaan kiireettömiä viikonloppukokkailuja