Kypsä punajuuri ja vuohenjuusto muodostavat kauniinvärisen ja herkullisen makuparin, jota voi täydentää joko etanoilla tai vaikkapa paistetuilla sienillä
Nyt päätin kokeilla makuduosta piirakkaa, ja löysin netistä ”Patisserie Teeme & Markuksen” reseptin. Illatkin alkavat hämärtyä hyggeily-tunnelmiin ja niinpä leipaisin meille punaviinin kaveriksi punajuuri-vuohenjuustopiirakkaa
Resepti on mustapippuri. Punajuuri-vuohenjuustopaistos sopii niin hyvin pimeneviin syysiltoihin. Olen vasta viimevuosina alkanut tykätä sekä vuohenjuustosta että punajuuresta, joten paistos on eräänlainen supercombo minun makuuni
Kuohuviini-alkumaljojen kanssa nautittiin kinkkutahnalla täytettyjä ruissipsejä, alkuruokana kurpitsakeittoa vuohenjuuston kanssa ja jälkkäriksi oli mehevää omenapiirakkaa
Punajuuri rakastaa vuohenjuustoa, joten tein vielä nopean moussekastikkeen punajuurille. Lihasta tulee suussasulavaa ja näyttävää, lisukkeeksi voi valmistaa mieleisiään juttuja, kuten vaikkapa uunipaahdettuja punajuuria
– keitetty punajuuri + valmiin piirakan päälle notkistettua vuohenjuustoa. Perinneruokien tuunauksella halutaan nostaa ehkä hieman pölyttyneiden ja vanhojenkin reseptien tunnettuutta sekä saada myös nuoremmat sukupolvet valmistamaan uudenlaisia herkkuja näistä resepteistä
Klassinen punajuuri-vuohenjuusto-hunaja-trio sopii erinomaisesti maustamaan nopean kasvispastan. Anna seoksen hautua noin vartin verran tai kunnes punajuuriraaste on napakan kypsää