1 ½ rkl maitoa (jos teet mehevän suklaapohjan)Italialainen marenki200 g + 25 g sokeria80 g vettä150 g valkuaistaTäyteitalialaista marenkia6 liivatelehteä200 g pakastepuolukoita2 rkl vettä5 dl kuohukermaaKiille3 liivatelehteä3 dl puolukkamehua tai muuta mehua (tiivisteestä valmistettua)n. 25 g sokeria. 3 dl puolukkamehua tai muuta mehua (tiivisteestä valmistettua)n
1 dl puolukkamehua. Kaali-kurpitsapiirakka ei juustoraastetta tai kermaa kaipaa – siitä pitävät huolen mehevä täyte, rapeat kurpitsansiemenet, rukiinen pohja ja raikas puolukkashotti
Liota lehdet taas kylmässä vedessä, sekoita sitten kuumaan veteen ja lisää puolukkamehun joukkoon. Digestive- ja/tai Dominokeksejävoitakermaamaustamatonta tuorejuustoaliivatelehtiävaniljasokeriasokeriavettäpuolukoitaMurenna Digestive- ja/tai Dominokeksejä, joista on poistettu täytteet (käytin vajaan paketin molempia) ja sekoita ne sulan voin (200g) kanssa sekaisin
Kaada päälle puolukkamehu ja lisää kuuma omenamehu. Pese omenat, lohko ja poista siemenkodat. Perkaa huuhdellut ruusunmarjat halutessasi, tai käytä kokonaisina
Mittaa kattilaan vesi ja puolukat ja anna kiehua hetken ilman kantta. Siivilöi puolukan jäänteet pois ja mittaa "puolukkamehu" takaisin kattilaan mehua pitää olla vähintään 6dl jos sitä on haihtunut enemmän niin lisäät vain sen verran vettä lisää että kattilassa on 6dl puolukkamehua
0,5 dl- 1 dl puolukkamehua tai -likööriä. 0,5 dl- 1 dl puolukkamehua tai -likööriä. Tämän juoman voimin on hyvä käydä taistoon marraskuun harmautta ja vihuliaisia flunssia vastaan