Tulipahan testattua perinteinen ranskalainen kinkkupiirakka, jonka pohjassa on rahkaa. Rahkapohja on erittäin toimiva ja tulos kuohkea, sopisi muihinkin piiraisiin pohjaksi
QuicheLorraine eli juustopiiras on ranskalaisen keittiön klassikko, joka sopii erinomaisesti suolaiseen kahvitteluhetkeen, alkuoruoaksi tai vaikkapa lounaaksi salaatin kanssa nautittuna
Pohja. 150g Flora Leivontaa Täyte. 150g Savukinkkusuikaleita 3dl Vehnäjauhoja ½ Paprika 2rkl Kylmää vettä 3 Kananmunaa 2,5dl Flora Ruokaa 2dl Juustoraastetta 1/4tl ValkopippuriaSekoita keskenään pehmeä margariini ja jauhot, Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi
Alkuperäinen resepti on minun mittapuullani vanhasta Valion 'Lämpimäisiä' -keittokirjastaja piiras nimellä QuicheLorraine - kuulostaa niin hienolta, että suomensin sen yksinkertaisesti kinkkupiirakaksi
Jos taas olet tottunut käyttämään kinkkupiirakassa kaupan valmiita kinkku- tai pitsasuikaleita, niin nyt on aika ainakin kokeilla, miltä maistuu tämä kinkkupiirakka
Suolaista piirakkaa ranskalaisittain. Pääosaa näyttelee parmankinkku ja kypsytetty juusto. Slurps. Piirakan kaveriksi sopii yksinkertainen salaattisekoitus, jonka mausteena toimii sekoitus oliiviöljyä, valkoviinietikaa, suolaa ja pippuria
Kinkkupiirakka. * * *I made a QuicheLorraine for yesterday’s social evening. I’ve never actually made QuicheLorraine, and I put together different recipes to make one to fit my own taste
Pohja. 100 gr voita2 dl jauhoja0,5 tl suolaa2 rkl kylmää vettäTäyte. 200 gr hyvää kinkkua150 gr maukasta juustoa (itse käytin punaleima emmentalia)puolikas punainen paprikapersiljanippu3 munaa1,5 dl kermaamustapippuria maun mukaanNypi pehmeä voi ja jauho, johon on lisätty suola