Tabbouleh on ihanan raikas arabimaiden keittiöistä tuttu salaatti. Usually I make this salad with couscous, but both bulgur and quinoa also go well with it
Viikonlopun vihannestiskilöydöistäni tein tätä Lähi-itään kallellaan olevaa salaattia, joka mehevöitetään punaisella quinoalla ja maustetaan sumakilla, persiljalla, rusinoilla sekä pistaaseilla
Olen monesti ylistänyt suomalaista luomu quinoaa jota ainakin SunSpelt myy, mutta tähän salaattiin se ei mielestäni hyvin puuroutuvana lajikkeena käy joten käytän tähän salaattiin Urtekramin luomu quinoaa (löytyy ainakin meidän lähi S-marketista) ja se oli mielestäni parempi valinta tähän tarkoitukseen
Quinoasalaatti (ei tämä ehkä salaatti oikein ole). Täällä taas yksi joka on langennut quinoaan. Quinoa putkahtaa juuri nyt esiin sieltä ja tuolta, ja niin myös täältä
Yleensä tämä salaatti valmistetaan bulgurista, mutta koska meillä ei kaikki voi vehnää syödä niin päädyin tekemään tämän quinoasta jolloin tämä salaatti on gluteeniton
Helteet ovat saapuneet Suomen lisäksi myös tänne valtameren toiselle puolelle. Kuumalla kelillä tekee mieli jotain kevyttä ruokaa ja päätin vihdoin tutustua kvinoaan salaatin muodossa
Tein quinoasalaattia suositun Tel-Avivilaisen kahvilaravintolan(Orna&Ella) reseptiä mukaellen. Keitä quinoa vedessä hiljaisella lämmöllä kannen alla, kunnes se on aivan kuivaa