Ranskalaiset pannulla reseptejä

Ranskalaiset uunissa

Ranskalaiset uunissa

) Itselle lukijana herää yleensä ranskalaiset kohdalla ensimmäisenä mieleen kysymys siitä ovatko ne rapeita

Ranskalaiset raakapihvit ja perunat

Muotoile seoksesta pihvejä ja paahda niitä pannulla, parilalla tai grillissä hetki kummaltakin puolelta - korkeintaan minuutti puoleltaan
Kirsikkapiirasta ranskalaiseen tyyliin

Kirsikkapiirasta ranskalaiseen tyyliin

Olen ollut aiemmin erittäin innokas leipuri, mutta viime vuosina taikina ei ole maistunut entiseen tahtiin eikä meistä miehen kanssa ole kaksistaan tuhoamaan sokeriherkkuja
Ranskalaiset rapukakut

Ranskalaiset rapukakut

Paistoin niitä kuumalla pannulla noin 3-4 minuuttia, käänsin ja paistoin toista puolta vielä pari minuuttia. 7 kappaletta Paistoin niitä kuumalla pannulla noin
Ranskalaiset uudet perunat

Ranskalaiset uudet perunat

Sulata pannulla voita ja kuumenna siinä mukana oliiviöljyä. Paistele perunoita pannulla sen aikaa, että niiden kyljet ottavat väriä
Kukkakaaligratiini ranskalaiseen tapaan

Kukkakaaligratiini ranskalaiseen tapaan

Kukkakaaligratiini on sekin syksyn ihanaa lohdullista ja pehmeää herkuttelua. Juuri taisin sanoa samaa sienikeitosta, mutta syksyllä tulee syötyä pehmeitä lohdullisia makuja
Kreikkalainen jauheliha-kasvisvuoka

Kreikkalainen jauheliha-kasvisvuoka

Yksi lama-ajan lapsuuden ikonisimmista ruoista oli jauheliha-perunalaatikko. Laatikkoon tuli tasan perunasiivuja, sipulia, jauhelihaa, paria perusmaustetta ja kuorrutteeksi juustoa ja korppujauhoja
Burgundin pataa Helinä-keijun tapaan

Burgundin pataa Helinä-keijun tapaan

Kuumenna öljy pannulla. Paista pannulla myös sipuli- ja porkkanaviipaleet, ja lisää ne pataan. Suosikkiohjeeni Burgundin pataan on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ostin nähtyäni ensimmäisen kerran ihanan ruokaelokuvan Julie&Julia
Köyhät ritarit | arjen jälkiruoka

Köyhät ritarit | arjen jälkiruoka

Viimeaikaisen leipomisvimman vuoksi pääsi muutama leipäviipale hiukan kuivahtamaan. Mitäpä muutakaan niistä voisi tehdä, kuin perinteisiä köyhiä ritareita, joita olen tainnut syödä viimeksi joskus lapsena
Ratatouille

Ratatouille

Lämmitä pannulla loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit läpikuultaviksi porkkanoiden kanssa. Kääntele kasviksia pannulla noin 10 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat hieman pehmenneet
Kantarelliquiche

Kantarelliquiche

Kuumenna pannulla, kunnes neste haihtuu. Tänä syksynä olen saanut hyvän kantarellisaaliin. Päädyin kokeilemaan quiche-pohjaa kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Juuri se, mitä Julie kokkaa vuodessa läpi ihanassa ruokaelokuvassa Julie & Julia
Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille. Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvisruoka, joka on äärimmäisen hyvää. Olen syönyt sitä monta kertaa, mutta viime viikolla päädyin tekemään sitä vihdoinkin ihan itse
Karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkasosetta

Karitsan kareeta ja maa-artisokka-palsternakkasosetta

Ruskista kareet kauttaaltaan pannulla ja nosta ne sitten uunivuokaan. Viinivinkkinä voisin antaa tälle aterialle ranskalaiset Châteuneauf-du-Papen viinit Les Combes d’ Arneval 2011 tai Domaine Juliette Avril 2010
Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä

Kuumenna voi paistinpannulla ja paista broilerinpaloihin kauttaaltaan kauniin ruskea väri. Suikaloi pekoni, ruskista se rapeaksi omassa rasvassaan paistinpannulla ja nosta sivuun odottamaan