Olen ollut aiemmin erittäin innokas leipuri, mutta viime vuosina taikina ei ole maistunut entiseen tahtiin eikä meistä miehen kanssa ole kaksistaan tuhoamaan sokeriherkkuja
Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi (perunat voi toki myös keittää, mutta fenkoleita en keittäisi – jos et pysty höyryttämään, paista fenkolit vaikka pannulla öljyssä)
Paistoin niitä kuumalla pannulla noin 3-4 minuuttia, käänsin ja paistoin toista puolta vielä pari minuuttia. 7 kappaletta Paistoin niitä kuumalla pannulla noin
Kukkakaaligratiini on sekin syksyn ihanaa lohdullista ja pehmeää herkuttelua. Juuri taisin sanoa samaa sienikeitosta, mutta syksyllä tulee syötyä pehmeitä lohdullisia makuja
Rapeat ranskalaiset bataatit näkivät ensi kertaa päivänvalon Paleokeittiössä jo neljä vuotta sitten. Jos haluat kauniin paistopinnan, niin poista hammastikut ja käytä rullat pikaisesti kuumalla pannulla
Yksi lama-ajan lapsuuden ikonisimmista ruoista oli jauheliha-perunalaatikko. Laatikkoon tuli tasan perunasiivuja, sipulia, jauhelihaa, paria perusmaustetta ja kuorrutteeksi juustoa ja korppujauhoja
Kuumenna öljy pannulla. Paista pannulla myös sipuli- ja porkkanaviipaleet, ja lisää ne pataan. Suosikkiohjeeni Burgundin pataan on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ostin nähtyäni ensimmäisen kerran ihanan ruokaelokuvan Julie&Julia
Viimeaikaisen leipomisvimman vuoksi pääsi muutama leipäviipale hiukan kuivahtamaan. Mitäpä muutakaan niistä voisi tehdä, kuin perinteisiä köyhiä ritareita, joita olen tainnut syödä viimeksi joskus lapsena
Lämmitä pannulla loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit läpikuultaviksi porkkanoiden kanssa. Kääntele kasviksia pannulla noin 10 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat hieman pehmenneet
Kuumenna pannulla, kunnes neste haihtuu. Tänä syksynä olen saanut hyvän kantarellisaaliin. Päädyin kokeilemaan quiche-pohjaa kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet (Juuri se, mitä Julie kokkaa vuodessa läpi ihanassa ruokaelokuvassa Julie & Julia
Ratatouille. Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvisruoka, joka on äärimmäisen hyvää. Olen syönyt sitä monta kertaa, mutta viime viikolla päädyin tekemään sitä vihdoinkin ihan itse
Ruskista kareet kauttaaltaan pannulla ja nosta ne sitten uunivuokaan. Viinivinkkinä voisin antaa tälle aterialle ranskalaiset Châteuneauf-du-Papen viinit Les Combes d’ Arneval 2011 tai Domaine Juliette Avril 2010
Kuumenna voi paistinpannulla ja paista broilerinpaloihin kauttaaltaan kauniin ruskea väri. Suikaloi pekoni, ruskista se rapeaksi omassa rasvassaan paistinpannulla ja nosta sivuun odottamaan