Ranskalaista ruokaa liv reseptejä

Lämmin kanasalaatti

1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia. 1. Huuhtele salaatinlehdet ja ravistele ne kuiviksi. Revi lehdet tarvittaessa pienemmiksi ja pane kulhoon

Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

1 tl ranskalaista sinappia. 1. Marinadi. Hienonna puolikas chilipalko. Sekoita soijakastike ja öljy, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää chili, inkivääri ja sipuli

Marinoidut pihvivartaat wokin kera

1 tl ranskalaista sinappia. 1. Hienonna chili. Sekoita marinadiin soija ja öljy. Purista mukaan valkosipuli ja lisää chili, inkivääri ja sipuli, mausta kurkumalla ja sambal oelekilla

Oliivi-porsaanlihasalaatti

1. Kastike. Sekoita viinietikka, vesi, öljy, suola ja valkopippuri. 2. Keitä munat koviksi, kuori ja leikkaa lohkoiksi

Paahtopaistisalaatti ja yrttikastike

½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia. 1. Kastike. Hienonna tuoreet yrtit pieneksi. Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri sekä silputut yrtit

Paistettua kanaa perunapedillä

1 tl ranskalaista sinappia. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet kylmään veteen

Ranskalainen persiljakinkku

ranskalaista sinappia. 1. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Kaada liemi ja viini tilavaan kattilaan ja purista mukaan valkosipuli