Onnistuneen ruispalakokeilun jälkeen päätin kehitellä. Nuo ruispalathan ovat hieman. makeita ja oikeastaan perinteisen ruisleivän ja ruislimpun välimaastosta
Viime viikonloppuna oli Ruisrock, ja minäkin pääsin taas sinne kahden vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna tyydyin vain majoittamaan muita ruissilaisia, mutta sainpahan ainakin heistä brunssiseuraa
Täytteissä pitäisi olla kivasti pientä purutuntumaa, mutta palasten pitää olla pikkuruisia. Koska kerroksia tulee neljä, vahvempi ruispaahtoleipäkerros kannattaa jättää viimeseksi, jolloin siitä tulee tukevampi pohja kakkuun, eikä kosteus tule läpi
Vältettäviä tuotteita ovat esimerkiksi vehnä, ruis, ohra, pavut, sipulit, sienet, jotkin kaalikasvit ja hedelmät sekä jogurtit, joihin on lisätty kuitua purukumit, pastillit, monet kevyttuotteet, kivelliset hedelmät kuten luumu, nektariini ja persikka
Ne olivatkin joulupöydässäni sellaista herkkua ettei terveet syöjätkään eroittaneet onko ne gluteenittomia vai eivät ja yksi perheen äiti sanoi että nämä maistuvat ihan (ruis) piirakoille