Ruokaa kanttarelleistä reseptejä

Kanttarellikeitto

Kanttarellikeitto

4 hengelle. 1 l kanttarelleja. 1 salottisipuli. 3 rkl vehnäjauhoja. 5 dl maitoa. 2 dl kasvislientä. 3 dl kermaa. valkopippuria myllystä
Suppilovahvero-munakasrulla

Suppilovahvero-munakasrulla

Munakas, uunissa tai paistinpannulla, on siitä hyvää ruokaa, että siihen löytyy ainekset meidän kaapeista aina
Suppilovahveropasta

Suppilovahveropasta

Syksy on sienien aikaa. Metsät ovat täynnä erilaisia sienestäjän herkkuja. Vaikka emme olekaan mitään super sienestäjiä tai varsinkaan sieniasiantuntijoita, niin kyllä joka syksy sienimetsään on ainankin kerran päästävä
Sitruuna-mustikkamuffinssit (G, Ve)

Sitruuna-mustikkamuffinssit (G, Ve)

Mielestäni ainakin kesässä on ehdottomasti parasta loppukesä, kun kasvimaan sato kypsyy ja metsät ovat pullollaan ruokaa
POSSU WELLINGTON

POSSU WELLINGTON

Päätin tällä kertaa kokeilla tätä ruokaa possunfileestä ku niin houkutteli kauniina tuoretiskillä muodoillaan
Suppilovahveropasta

Suppilovahveropasta

Keräämistäni suppilovahveroista piti heti lauantaina päästä tekemään jotain ruokaa. Kävin perjantaina poimimassa muutaman sateisen päivän jälkeen suppilovahveroita
Suolainen iltapalapannari

Suolainen iltapalapannari

Lisäksi ne ovat oivaa hävikistä herkuksi ruokaa mihin voi upottaa lähes kaikki ruuantähteet ja juustokannikat
Cannelloneja sieni-pinaatti-ricotta -täytteellä

Cannelloneja sieni-pinaatti-ricotta -täytteellä

Bechamel eli valkokastikkeen reseptin otin (puolitettuna) Alexander ja Hanna Gullichsenin kirjasta Safkaa, parempaa arkiruokaa, jossa kastiketta käytetään aivan mahtavan makuisen lasagnen valmistuksessa
Kuai Tiao Rat Na

Kuai Tiao Rat Na

Ostin ruokaa varten leveitä kolmion mallisia riisinuudeleita, jotka olivat minulle ihan uusi juttu. Tämän reseptin sain Thaimaalaiselta luokkakaveriltani
Lettuja pää- ja jälkiruoaksi

Lettuja pää- ja jälkiruoaksi

Sienikoria vartioi harmaa karvainen kaveri, joka on pitkän sienireissun jälkeen nukkunut koko päivän (tai söi se kyllä tossa viiden aikaan ruokaa)
Aijai affenfileitä!

Aijai affenfileitä!

Kun aikaa oli vähän reilummin, tein ruokaa valmiiksi myös viikolle. Löysin ruokakaupan kalahyllystä -30% laputettuja ahvenfileitä
Kehtaako tällaisia jämiä edes blogiin laittaa?

Kehtaako tällaisia jämiä edes blogiin laittaa?

Voin rinta rottingilla sanoa, että meillä ei mene ruokaa lähes koskaan roskiin. Näiden kriteerien puitteissa syntyi niin ravintolatason ruokaa kuin hätäisiä, mutta omalla tavallaan herkullisia mössöjäkin