Samalla kun kastike hautuu, kuivaa “itkeneet” kesäkurpitsan viipaleet, ja paista niihin molemmille puolille kaunis ruskea pinta kuumallapannulla tilkassa öljyä
Tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut varmasti tekemään ruskean jauhelihakastikkeen - tai kuten ammoisina aikoina koulussa sitä kutsuttiin, murukastikkeen
Kauniin ruskeaksi. Aika ruskea tuo omakin näyttää olevan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja tee jauhelihakastike. Niiden päälle juustokastiketta 1/3 osa ja viimeisenä jauhelihakastike 1/3 osa
Murukastike, tai ruskeajauhelihakastike on melkoisen perinteistä kotiruokaa, mutta mitäs jos et voikaan tehdä ruskeaa kastiketta ruskistetuista vehnäjauhoista
Usein kastike tehtiin ihan vain ruskeana kastikkeena nakeilla, mutta toisinaan siihen lisättiin kermaa tai jos oikein villiksi heittäydyttiin niin smetanaa tai ranskankermaa
RUSKEAJAUHELIHAKASTIKE. Eilen julkaisemani jauhelihakastikepostaus tuntui olevan niin (positiivisia) tunteita herättävä monelle ja keräsi nopeasti ison kasan lukijoita (tälläisestä palautteesta ihminen aivan herkistyy), että päätin ottaa sen jo tämän viikon viikkomenuuseen ja sen myötä päädyin rakentamaan koko menun aika tuoreista postauksista eli viimeisen puolen vuoden ajalta
Paista sen jälkeen vihannekset pannulla oliiviöljyssä niin että saavat kauniin ruskean pinnan. Lisää päälle herkullinen jauhelihakastike, seuraavaksi paistetut munakoisot
En ole syönyt niitä pitkään aikaan, joten nyt tuli kova hinku tehdä niitä ja kylkeen vähän erilaista jauhelihakastiketta sekä herkullista keitettyä pinaattia
Seuraksi keitetyt perunat ja tuikitavallinen, ruskeajauhelihakastike. raejuustoa ja puolukkahilloa tai jauhelihakastiketta Vatkaa keskenään maito, vehnäjauhot, munat, suola, sokeri ja pippuri
Vielä yksi talveen sopiva jauheliharuoka, englantilainen klassikko, Shepherd's Pie, jossa tuhti jauhelihakastike tuikataan vuoan pohjalle ja paksu kerros (juustolla maustettua) perunasosetta levitetään pinnalle