Kaada kuivahiiva ja suola lämpimän veden joukkoon kulhoon ja sekoita isolla lusikalla. Ystäväni siinä sitten kätevänä emäntänä loihti uuniin muutamassa minuutissa ihanat sämpylät
Liuota suola veteen ja lisää jauhot, joiden mukana kuivahiiva isolla lusikalla sekoittaen. Olipas helpot ja hyvät sämpylät tai pienet leivät (Kiitos Sikken ohjeesta)
- Lisää taikinaan suola, rakuuna, hunaja, kuivahiiva ja noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Sämpylätaikinaan saa kivaa vaihtelua käyttämällä erilaisia vihannesmehuja, kuten tässä ohjeessa porkkanamehua
Ainoana erona se, että käytin valmistuksessa kuivahiivaa ja yleiskonetta. Lämmin mehu ja uunituoreet sämpylät kuitenkin upposivat, varsinkin kun oli itse saanut upottaa kätensä kyynärpäitä myöten taikinaan (siis ihan kirjaimellisesti)
Näistä tuli hyvin meheviä ja maukkaita vaikka taikinaa tehdessä jo luulin laittaneeni liikaa jauhoja, mutta porkkana mehevöittää sämpylät juuri sopiviksi