H. u. o. m. i. n. e. p. ä. v. l. t. y. ö. r. j. a. s. h. ). M. k. -. d. N. ,. B. 1. 5. 2. (. ´. 0. g. b. /. L. +. 4. S. A. V. P. K. ) l. k p. p r. p s. d l. t l
Tähän voit hyvin myös käyttää kalakauppiaalta ostettua savusiikaa jollei sinulla ole lämminsavustinta ja käyttää maahumalaa vain lisukkeeksi tulevaan perunasalaattiin ja annoksien viimeistelyyn
Savulohta kaupasta ei löytynyt, mutta savusiikaa oli, joten laitoin piirakoihin sitä. Eräs ystäväni pyysi minua leipomaan opettajien kokoukseen suolaisena tarjottavana gluteenittoman lohipiirakan
Uunilohi/savusiika). 1. Nypi voi ja jauhot. Lisää vettä sen verran, että taikinaa on helppo käsitellä. 2. Painele voideltuun vuokaan ja paista pohjaa uunissa 225c 10min
Piiraiden täytteinä tänä kesänä on ollut pinaattia, fetajuustoa, vuohenjuustoa, nokkosta, aurinkokuivattua tomaattia, aurajuustoa, savusiikaa ja -muikkuja, smetanaa, suolakurkkua, pinjansiemeniä, kesäkurpitsaa, tonnikalaa, kylmäsavulohta…ei kuitenkaan kaikkea yhdessä piiraassa 150 g voita
Päädyin savusiikaan, ja halusin yhdistää voimakkaaseen kalaan kirpeyttä ja suolaisuutta. Savusiikakiusaus (yksi iso uunivuoallinen tai kaksi pienempää)
Alun perin oli tarkoitus tehdä äitienpäivän suolainen herkku kylmäsavulohesta, mutta huomasin kylmäaltaassa olevan savusiikaa tarjouksessa, joten päätin tehdä kakun siitä