Toisin kuin tämä leipä, joka kyllä maistuu ja kunnolla, ihanalle seesamiselle tahinille. Kävinpä taas hillumassa paikallisessa luontaistuote/terveysruokakaupassa ja silmiin pisti tällä kertaa seesaminsiemenjauhot
Vaikka kananmuna ei olekaan leivonnaisen onnistumisen kannalta välttämätön, se parantaa taikinan rakennetta ja ilman sitä pullasta saattaa tulla tiivistä ja leipämäistä
Gluteeniton näkkileipä (G). Levitetään ohuelti öljytylle leivinpaperilla vuoratulle pellille (ohjeesta tulee yksi pelti paksua tai kaksi peltiä ohutta näkkileipää)
Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan. pikanuudeleita 3 pss (kana, vege tai seesam). 3 pss (kana, vege tai seesam)
Soijajauho sopii mielestäni loistavaksi lisäksi juuri sämpylöihin ja leipään. 10 dl vehnäjauhoja2 dl Soyappetit soijajauhoja2 tl suolaa4 rkl öljyäVoiteluun haluttaessa kananmunaa ja päälle seesaminsiemeniäLämmitä soijamaito 42 asteiseksiLisää siihen hiiva ja sokeri, anna seistä 5 minLisää lämmin ( +42 'c ) vesiLisää suola Lisää noin puolet jauhoista ja sekoitaSen jälkeen ota käsi käyttöön, lisää jauhoja ja alusta taikinaa käsin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin siemeniäPaista 200 asteessa n-12-15 min
paahdettua hasselpähkinää rouhittuna ja oliiviöljyssä pariloitua leipää. Gluteeniton näkkileipä. Levitetään ohuelti öljytylle leivinpaperilla vuoratulle pellille (ohjeesta tulee yksi pelti paksua tai kaksi peltiä ohutta näkkileipää)
-siemeniä (chia, seesam, hamppu…). Leipä saa usein olon tuntumaan väsyneeltä, etenkin aamuisin, ja siksi olenkin vaihtanut sen lähes kokonaan riisikakkuihin
Laita voita pannulle ja freesaa kasviksia seesaminsiementen kanssa pari minuuttia. Tuoretta leipää, mausteisia jättirapuja ja sinisimpukoita valkoviini-voikastikkeessa – kevyt mutta herkullinen ateria jaettavaksi ystävien kanssa tai tarjottavaksi sunnuntain äitienpäivänä