siirappia. Pehmeät piparkakut ovat pullan ja piparin yhdistelmä. Sokeri ja kiehautettu siirappi hierotaan hyvin, siihen sekoitetaan mausteet, pesty ja hierottu voi, kerma ja siihen liuotettu sooda, vatkatut munat ja vehnäjauhot
Kiehauta kattilassa sokeri, siirappi, voi, neilikka, inkivääri ja kaneli ja sekoita yhtenäiseksi. Piparkakut ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa tuttu joulunajan herkku
Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja kuumenna poreilevaksi, mutta älä anna kiehua. Tänä vuonna piparit leivottiin Pappilan piparkakut reseptillä, ohjeen löysin Kotilieden paras joulu -kirjasta
Sulata rasva ja sekoita joukkoon siirappi ja muna. 1,5 dl siirappia. 1,5 dl siirappia. Piparkakku eli pipari on inkiväärillä maustettu makea leivonnainen, jota syödään erityisesti jouluisin
Paloittele voi kattilaan ja lisää joukkoon siirappi, sokeri ja muut mausteet paitsi suola. Mummuni ei ole mitoissa ihan niin pikkutarkka, joten seuraavalla kerralla leivoin piparkakut hänen kanssansa
Kiehauta siirappi ja mausteet, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi siirappiseokseen. 2 dl siirappia. 1. Lisää taikinaan muna, vatkattu kerma ja viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda