Oetkerin sokerimassa ja ainakin valkoinen ja vihreä marsipaani ovat kyllä vegaanisia. Kun kasaan kakkuja, käytän yleensä vuoan reunusta tukena, jotta kerma ei leviä, vaan sitä voi laittaa kunnolla
Olen pitkään halunnut tehdä koristeellisia kakkuja ilman sokerimassapäällystettä ja tällä kertaa aikomuksena olikin toteuttaa kakun ulkoasu ilman tuota tuhtia ja kovin makeaa sokerimassa ”mattoa”
Kaikki kakut vuorasin ensin ohuella kerroksella voikreemiä + päälle kaulitsin mustaa sokerimassaa. Kakkupohja oli kirjaimellisesti tekovaiheessa jo melekosen huge, mutta melkeen kaikki kakuista tuli syötyä = kakkuja oli kokonaisuudessaan määrältään sopivasti
Käytin sokerimassan alla kermavaahtoa, mutta sokerikreemillä kakun pinnasta saisi tasaisemman. En ollut ennen tehnyt muita kuin pyöreitä kakkuja ja muoto toikin omat haasteensa
sokerimassaa rankempaa. Syksyn innostamana päädyn joka vuosi kokeilemaan luontoaiheisia kakkuja. Vaahtokarkkimassan paras puoli on, että se maistuu huomattavasti paremmalta, kuin sokerimassa
) Ruusu päällä on sokerimassa jaa kaupasta ostettavaa valmistavaraa Dr. No, taidot kuitenkin ehkä vähän ruosteessa, joten on sitä aavistuksen viimeistellympiäkin kakkuja tullut vuosien varrella tehtyä, mutta hieno siitä silti tuli, vaikka itse sanonkin
Lisäksi tarjottavana oli voileipäkakkuja. Ohhoh, johan on taas vierähtänyt aikaa kirjoittelusta. Ruokakuvia on kyllä kännykkä pullollaan, ehkäpä niistä voisi taas pistää yhteisen julkaisun
Koristelussa aloitin värjäämällä samanhenkiseksi sävyiksi sinistä ja vihreää sokerimassaa. Olenkin samaan henkeen jo ennenkin kakkuja tehnyt, mutta tämä oli taas mukavasti erilainen
Koristeet kakun päälle tein sokerimassasta. Kakkuja, kakkuja. pala mustaa sokerimassaa. No, ehkä se haikeus alkaa olla hieman vähäisempää kuin aluksi, kun näitä kakkuja on saanut tehdä hieman enemmän