Sorsaa pannulla reseptejä

Sorsaa kermakastikkeessa

2 sorsaa. Nypi sorsien nahasta kaikki mahdolliset sulkien tyvet. Huuhdo lintujen sisus kylmällä vedellä ja kuivaa ne hyvin paperilla
Sorsaa ja uunijuureksia

Sorsaa ja uunijuureksia

Paista sorsaan voissa kuumalla valurautapannulla hyvä pinta. Tee kastike lihojen vetäytyessä samalla pannulla, jotta saat kaikki maut talteen
PAISTETTU SORSA

PAISTETTU SORSA

Lisäsin nykykieliseen ohjeeseen linnun täytteet (antoivat mukavasti makua, ja toivat ruokaan sen puuttuvan kotimaisen elementin), ja haudutin sorsaa liemessä, välillä käännellen

Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

Ruskista linnut kauniinruskeiksi voissa pannulla ja siirrä sitten uunivuokaan. 2 sorsaa. 1. Kuumenna uuni 180 asteeseen
Sorsafileet ja grand marnier -kastike

Sorsafileet ja grand marnier -kastike

Paista sorsien rintafileet kuumalla pannulla noin 5 min/puoli. 2 kpl sorsaa. Kuumenna 1 rkl rasvaa ja ruskista juurekset kuumassa valurautapadassa huolellisesti

Hedelmillä täytetty sorsa

Ruskista ne voissa kauttaaltaan pannulla. 2 puhdistettua sorsaa. voita paistamiseen. 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
Paistettua sorsaa ja sienikastiketta

Paistettua sorsaa ja sienikastiketta

Joissain resepteissä sorsa laitetaan paistamisen jälkeen uuniin, mutta me paistoimme sen vain pannulla kuumassa voissa
Sorsaa a´la Saimaa

Sorsaa a´la Saimaa

Sorsan rintapalat pannulla. Samalla reissulla silmään sattui lappuun, jossa sanottiin että Akselinpojan pakkasesta löytyisi sorsaa
Sorsaa ja stiltonkastiketta - sorsapuiston innoittamana

Sorsaa ja stiltonkastiketta - sorsapuiston innoittamana

Lisäkkeeksi paistoin pannulla kuutioitua sellerinjuurta ja tatteja, jotka maustoin. JOULUKALENTERI. Toisen adventin ruoka sai innoituksen valtakunnan itsenäisyyspäiväjuhlien sorsapuistosalista, jossa presidenttiparin juhlavieraat nauttivat suomalaisia herkkuja notkuvista pöydistä
Sorsaa kahdella tavalla ja pulloja punkkua

Sorsaa kahdella tavalla ja pulloja punkkua

Vihdoinkin päästää tekemään sorsaa. Sorsaa perinteiseen tapaan valmistetaan vaikkapa näin.  Patavalmiita sorsia eli patavalmis tarkoittaa riiputettua, puhdistettua ja sulatonta ja tupetonta sorsaa
Sorsaa kermakastikkeessa

Sorsaa kermakastikkeessa

Eli tänään syödään sorsaa. Äkkiä kotiin, tänään syödään sorsaa. Viimeisiä viedään pakastimesta, valitettavasti
Heinäsorsaa, bataattifondat ja paahdettuja kasviksia

Heinäsorsaa, bataattifondat ja paahdettuja kasviksia

Paista rintafileitä kuumalla pannulla n. Olemme jo muutaman vuoden ajan päässet keskimäärin kerran vuodessa tyhjentämään heidän pakastintaan ja hyvin usein pöytään on päätynyt juurikin sorsaa
Saaran viiriäiset

Saaran viiriäiset

Alkuperäinen ajatus oli kai tehdä sorsaa, mutta Hakaniemen hallista oli nyt tullut mukaan näitä pikkulintuja ja sehän sopi meille
Sorsanrintaa vadelmaglaseerattuna ja porkkanapyree

Sorsanrintaa vadelmaglaseerattuna ja porkkanapyree

Viimeksi kun kokkailin sorsaa tein sorsalle calvadoksella liekitetyn omena-kaneli kastikkeen, mutta tällä kertaa valmistin vadelmista,punaviinistä ja balsamicosta siirappimaisen kastikkeen jolla valelin lihat ennen lautaselle päätymistä ja kastikkeen virkaa hoiti vadelma-karpalomajoneesi