Leipä on mitä helpoin valmistaa. Aikaahan tässä kyllä tuhraantuu melkein kolme tuntia mutta jos kotosalla on puuhaa niin suosittelen kokeilemaan lehmän läjä leipää
(esitaikina, vesi, ruisjauhot, spelttijauhot, siirappi, suola) paitsi siemenseos ja sekoita. Tanskassa ruisleipä on tiivis ja jykevä, siemenillä ja jyvillä ryyditetty, hapanjuureen tehty vuokaleipä
Myöskin speltti- ja hirssihiutaleista haudutettu puuro toi mukavaa vaihtelua perus kaurapuurolle. Ja jotta leipä pysyisi tuoreena, voit hyvin pakastaa sen osissa/viipaleina ja paahtaa paahtimessa aina tarvitsemasi määrän
Itkettävän ihana spelttileipä olisi listani ylittämätön ykkönen ellei resepti olisi niin uusi. Speltti on kohtalaisen uusi tulokas jauhokaapissani, mutta olen jo aivan hurmaantunut sen makuun
Kaikissa leivissä on ruista sekä spelttiä ja hän kokeilee mielellään erilaisia jyviä. Olin jo pitkään seurannut Instagramissa Adon Shifonin(herra Ruis)( #adon shifon )kauniita leipäkuvia ja mitä enemmän niitä näin,sitä enemmän teki mieli nähdä ne livenä
Risoton tein tällä kertaa upeasta luomu speltti helmistä. Täysjyväleipää/rapeaavehnäleipää. Ja tämän voi tarjota helposti myös ilman kanaa, jos haluaa kasvisruoan
Tämän helpompaa ja takuuvarmempaa leipäohjetta saat etsiä. Siinä vasta leipä minun makuuni. Suosittelen kokeilemaan tätä leipää sellaisenaan, mutta myös jos haluat valmistaa leipää esim
Speltti värjää taikinan aika tummaksi ja maustaa maunkin vehnää voimakkaammaksi. Yksi kokeilemisen arvoisista resepteistä oli tämä tapenadeleipä, jota vein ystäväni syntymäpäiville
(monivilja/sämpylä/speltti/vehnä). (täytetty) Pataleipä. (monivilja/sämpylä/speltti/vehnä). Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipään tulee makua