Keitän vispipuuron aina täysjyväspelttimannasta (Sunspelt), joten siitä ei tule sellaista lohkeavaa, mutta sen minkä kuohkeudessa menettää, voittaa maussa moninkertaisesti
Karkeaa spelttiä myös tarvitaan suhteessa hiukan tavallista mannaa enemmän. Tänä talvena olen vatkannut monet kerrat kirjankin resepteistä löytyvää vispipuuroa
Teen vispipuuron aina spelttimannaryyneistä, jotka ovat täysjyväviljaa, ja oikeista puolukoista. Omasta mielestäni Mooseksen viljan spelttimanna on parasta, mutta onneksi tälläkin rintamalla on nykyisin valinnanvaraa
vispipuuroa mansikoista ja puolukoista kylmän maidon, maitorahkan ja mustikoiden kera. Vispipuurostakin voi saada paljon kuitua, kun sen tekee esimerkiksi speltistä valmistetusta täysjyvämannasta valkoisten mannaryynien sijaan
Puurossa käytetty spelttimannasuurimo oli yllättävän hyvää. Tosin näillä ei kauhean kauan nälkä pysy loitolla, mutta syödään sitten vispipuuroa jos tarve vaatii
spelttihiutaleita. Suolaa ja Hunajaa -blogissa käytiin keskustelua vispipuuro postauksen yhteydessä siitä, mitä mehunkeitossa käytetystä marjamäskistä voi tehdä