Spelttirieskat reseptejä

Spelttirieskaa ja -sämpylöitä

Spelttirieskaa ja -sämpylöitä

Vime kevään aikana Mimmin keittiössä käytettiin aika paljon spelttiä leipomuksissa ja toki käytän edelleenkin
Spelttirieskat

Spelttirieskat

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi
Täytetyt spelttirieskat

Täytetyt spelttirieskat

Tulipa keksittyä mukava yhdistelmä makuja. Kokosimme superhelpon spelttirieskan päälle limettimehulla ja chilillä maustettuja avomaankurkkuja, tillistä ja grillatuista paprikoista makunsa saavaa kastiketta ja mehukkaaksi grillattua flank steakia (kuvassa näkyvä lihakin säilytti mehevyytensä ja mureutensa, vaikka jouduin syömään sen täydellisen 55 asteen sijaan raskausruokavalion mukaisesti 72-asteisena)
Speltti-piimärieska | Se ryynisempi rieska

Speltti-piimärieska | Se ryynisempi rieska

Olin tuossa taannoin Sunspeltin pressitilaisuudessa, jossa sain maistella spelttiherkkuja. Tilaisuus järjestettiin Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa ja kokkailut hoiti chef Arto Rastas