Suolaisetpiirakat kategoriast löytyy ohjeita monenmoisiin hyrriin. Vuosia sitten tuli hyrrät tehtyä itse tehdystä rahkavoitaikinasta, vaan nyt aika usein pohjaksi päätyy hiivalla kohotettava kevyempi taikina
Päätinkin ottaa reseptin reseptikirjastani "gluteenittomat pastat, pizzat ja piirakat". Luulen, että liika kaulitseminen voi lässähdyttää hiivapohjaisen taikinan
Ohje on äitini Margitin niiltä ajoilta kun suolaisetpiirakat olivat uusinta uutta ja hottia. 1/2 pussia kuivahiivaa tai 15 g tuorehiivaa. Sekoita 42-asteiseen veteen suola ja hiiva (jos käytät tuorehiivaa, käytä kädenlämpöistä vettä). 1/2 pussia kuivahiivaa. 15 g tuorehiivaa
Makuelämys jäi kytemään mieleeni, ja ajattelin pyöräyttäväni suolaiset puustit vielä joku päivä. Murusta ja sekoita hiiva maitoon, lisää kananmunat ja kardemumma, sekä osa jauhoista