Pienet kinkkupiirakat. täyte170 g kinkkua (grillihärkää)1 paprikapunasipulia100 g valkosipuli tuorejuustoa2 kananmunaamustapippuria, (chilikastiketta)juustoraastetta. Pienet kesäkurpitsaleipäjuustopiirakattäyte1 pienehkö kesäkurpitsa1 punasipuli240 g leipäjuustoa suolaa, pippuria100 g valkosipuli tuorejuustoa2 kananmunaajuustoraastetta. 240 g leipäjuustoa suolaa, pippuria
Piiras, piirakka, lihapiirakka, karjalanpiirakka…Oi, en ilman niitä elää saattaisi. Helpoiten selviää pohjan esipaistamisesta siten (ja ilman niitä herneitä), että kaulii pohjan isoksi levyksi leivinpaperille ja esipaistaa pohjaa pellillä 5-7 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Piiraiden täytteinä tänä kesänä on ollut pinaattia, fetajuustoa, vuohenjuustoa, nokkosta, aurinkokuivattua tomaattia, aurajuustoa, savusiikaa ja -muikkuja, smetanaa, suolakurkkua, pinjansiemeniä, kesäkurpitsaa, tonnikalaa, kylmäsavulohta…ei kuitenkaan kaikkea yhdessä piiraassa 150 g voita
250g fetaa (salaattijuustoa). 250g fetaa (salaattijuustoa). Tämä piirakka on viime aikainen suosikkini. Tätä on tullut tehtyä moneen eri tilaisuuteen ja monelle eri ihmisille
Suolaisetpiirakat, pasteijat ja pikkusuolaiset sopivat vastapainoksi makealle tarjottavalle. Yleensä rieskarullien väliin laitan tuorejuustoa (maustettua tai maustamatonta), kylmäsavuporoa, graavilohta tai kinkkua ja lisäksi kasviksia, jääsalaattia ja mausteita
piirakkaan testimielessä ostamaani rucola-pestotuorejuustoa. Piirakkaan voi toki maun mukaan laittaa melkein mitä tuorejuustoa tai/ja juustoraastetta tahansa
Piirakat käyvät hyvin isommastakin ruuasta, mutta usein niissä on paljon rasvaa ja höttöhiilareita. Jos Energiasisältöä haluaa vielä alemmas, voi puolet pohjataikinan öljymäärästä korvata kasvissoseella kuten bataatilla tai kukkakaalilla, ilman, että rakenne tai maku kärsii liikaa
Suolaisetpiirakat tekevät meilä aina kauppansa. Tälainen tavis kinkkupiirakka on yksi suosikkejamme. Tämä piiras ei ole järin suuri, mutta tuplaamalla ohjeen saa pellillisen kokoisen piirakan