O. s. a. l. i. t. u. n. e. v. o. f. r. m. k. h. ,. ä. y. d. p. T. j. I. J. ö. P. M. E. ". b. g. H. K. 1. 2. 0. 4. S. 7. 5. c. G. 8. (. ). /. A. d l. t l
T. a. i. k. n. o. l. u. j. M. s. m. ä. e. E. b. h. y. v. t. ,. K. d. N. B. ". L. 5. r. A. H. V. p. f. -. 0. 6. 2. 1. 7. g. S. °. c. 4. t l. k p. d l. m u
lehmä arvostaa perinteitä. Ruisjauhopussin kyljessä lukee viimeinen käyttöpäivä 6. 11. 2015. Ja pussi on avaamaton, lasinen monen litran karhupurkki on vieläkin lähes täynnä
Mielikuvitukseni ei antanut paljoakaan vinkkejä, ja lopulta päädyin testailemaan hieman erilaista piparkakkutaikinaa ja samalla tekemään siitä pari pientä piparitaloa alustoineen sekä alustan isolle piparitalolle (jonka tein eri taikinasta) ja myös joitakin tähden mallisista piparin paloista tehtyjä kuusipuita
Siitä on ainakin kaksi tai kolme vuotta, kun päätin leipoa joulutorttujen taikinan itse. Alkuperäinen resepti on Pirkan ja sieltä löytyy myös selkeät vaihekuvat taikinan tekoon
Sen kruunasivat tietysti jäätelömassaan ujutetut raa’at cookie dough -taikinapalat ja melko suurella varmuudella voin luvata, että tätä jäätelöä meillä tullaan tarjoilemaan vielä tulevaisuudessakin
Toinen suosikkini helppoutensa ansiosta, on pellillinen mustikkapiirakkaa on anopilta saadulta ohjeella tehty Helenan mustikkapiirakka, jossa kaikki ainekset heitetään yhtäaikaa kulhoon, sekoitetaan taikinaksi ja levitetään uunipellille