Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos. Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä
Öljyä kätesi ja pyörittele taikinasta sämpylät. Kohota gluteenittomat sämpylät leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. 1/2 dl tattarijauhoja
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos. Tässä oon ennättänyt tehdä tuolla ohjeella niin sämpylät kuin tein siitä vuokaleivän
Tästä tulikin itselleni tällä hetkellä semmoinen perus taikina, jonne sitten laitetaan milloin kaurahiutaleita ja milloin mitäkin, sain tattarijauhotkin käytettyä loppuun tämän kanssa
Eilen oli uuden yrityksen aika ja tällä kertaa sämpylät onnistuivat yli odotusten. Gluteenittomat taikinat kestävät usein vain yhden kohotuksen, joten älä kohota valmista taikinaa vielä tässä vaiheessa, vaan kohota valmiit sämpylät vasta pellillä (tässä vaiheessa taisi itselläni mennä viimeksi pieleen)
Sekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan. 1 dl lämmintä vettä1 dl karkeita tattarijauhojaSekoita lämpimään veteen karkeita tattarijauhoja ja laita se lämpimään paikkaan happanemaan. 1 dl lämmintä vettä1 dl karkeita tattarijauhoja. Lisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhojaSekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen. 1 dl lämmintä vettä1 dl karkeita tattarijauhojaLisää taikinajuureen 1 dl lämmintä vettä ja sekoita 1 dl karkeita tattarijauhojaSekoittele taikinajuurta silloin tällöin ja jätä kansi hiukan raolleen
½ dl gluteenitonta tattarijauhoa. Sämpylät kohotetaan vain kerran, joten tässä kohtaa on sen aika. Kun olet pyöritellyt sämpylät pelille, laita ne lämpimään paikkaan, liinan alle, kohoamaan ja anna nousta n
Tattarijauhoista ja Speltvehnästä leivottuja tuoreita sämpylöitä. Teet vain löysemmän taikinan, lisäät siis vähemmän jauhoja ja pyörität taikinasta sämpylät ja annat niiden nousta saman ajan kuin leivän ja paistat ne