Viime viikolla lohen kaveriksi valikoitui teriyakikastike. Kaapista ei löytynyt miriniä tai muutakaan autenttiseen teriyakiin ilmeisesti kuuluvia ainesosia, mutta hämmästyttävän oikeanmakuista kastiketta tuli näilläkin aineksilla
Teriyakilla marinoitua broileria ja paistettuja kasviksia. Teriyaki on soijapohjainen maustekastike, jota on tullut käytettyä kotikeittiössä aika harvoin
pad thai, teriyaki, satay ja erilisia curryja) ja extra-täytteitä (mm. Nyt on siis luvassa meidän kokemuksia Budapestin ravintoloista vinkkinä niille jotka joskus suunnitelevat matkaa sinne
Tofua, sieniä ja kasviksia teriyakikastikkeessa. Teriyakikastike. Lisää mukaan kuutioitu tofu (itse vielä marinoin kuutioita soijakastikkeella ja valkosipulilla, mutta kastikkeessa toiminevat ilman marinointiakin)
Teriyaki lohinyytit vihreän parsan kera. Kaikki varmasti tuntevat vanhan lorun kesän saapumisesta. Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta västäräkistä
Kuutioi sipulit sekä valkosipulit ja nakkaa ne öljytilkan kanssa pannulle, kuullota keskilämmöllä. Lisää pilkotut kasvikset sekä 1 tl raastettua inkivääriä ja paista n
Sitä on helppo tehdä myös itse, kunhan vain on varovainen ettei polta kastikkeessa olevaa sokeria. Teriyaki-kastiketta saa myös kaupasta, mutta se kannattaa tehdä itse sillä kaupan versiosta on ainakin Suomessa turha etsiä sakea