S. ö. i. n. v. m. e. k. s. t. r. y. a. l. o. h. D. u. b. p. ä. J. M. ,. d. N. j. T. 1. 3. R. 2. c. V. L. A. 6. 0. g. f. -. H. K. ½. P. d l. c m. k p. r k
Grillin parilalla valmistuu näppärästi sekä lohi että kasvislisuke sille. Aloita ruoanvalmistus nostamalla kala lämpenemään ja paloittele lohi sopivan kokoisiin annospaloihin
Teriyakilohi. Ota lohi puoli tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön. Tällä kertaa paistoin salaatille kaveriksi lohta, jonka olin marinoinut pikaisesti Teriyaki -kastikkeella ja limen mehulla
Kyseessä on loppupeleissä kuitenkin vain lohi. Jo Punavuoressa hyväksi todettu teriyakilohi (25 €) siis maistuu todella hyvälle, mutta hintaa on ehkä himppasen liikaa
Kalapuikkojen resepti on Martoilta, vaikka idea taisi jäädä muhimaan, kun Saaranlautasella -blogissa jokin aika takaperin tehtiin teriyakilohinugetteja
Minusta tämä ruokalaji on parhaimmillaan kun lohi on sisältä vielä selkeästi pihvikielellä medium. Sake no teriyakista, sananmukaisesti kiiltäväksi paistesta lohesta, on tullut kirjoitettua aikaisemminkin, mutta ensimmäinen blogaus oli epäonnistuminen, jonka ehkä jättäisin nykyään postaamatta, koska annos ei onnistunut, mutta ei oikein kelpaa itseironiseksi itsehäpäisypostaukseksikaan
Teriyaki-kastike. Lohi saa jäädä sisältä mehukkaaksi. Kiehauta teriyaki-kastikeainekset. Kaada teriyaki-kastike lohen päälle niin, että kastiketta valuu myös leikattuihin viiltoihin