Terveiset ravintoketjun huipulta reseptejä

Omatekoinen kuusenkerkkälikööri ja –siirappi

Omatekoinen kuusenkerkkälikööri ja –siirappi

Miltä kuulostaisi omatekoinen kaatoryyppy. Juuri nyt on oikea aika kerätä kuusen uusia vuosikasvaimia, eli niitä vaaleanvihreitä versoja oksien kärjissä
Riistamakkaran eli tuoremakkaran valmistus

Riistamakkaran eli tuoremakkaran valmistus

Nyt grillikauden alettua kannattaa tehdä kotitekoista makkaraa. Itse tehty tuoremakkara maistuu paremmalta koska voit vapaasti valita mieleisesi raaka-aineet ja ennen kaikkea tiedät tasan tarkkaan mistä makkarasi on valmistettu
Lihan ruiskusuolaus ja syvämarinointi

Lihan ruiskusuolaus ja syvämarinointi

Lihan suolaaminen käy useammallakin tavalla. kuivasuolaamalla, upposuolaamalla eli peittosuolaamalla ja ruiskusuolaamalla
Aladobi eli lihahyytelö

Aladobi eli lihahyytelö

Niin aladobi vastaa, kuin sitä kutsutaankin monilla nimillä. lihahyytelö, tytinä, syltty, punsa, alatoopi
Omatekoiset myslipatukat

Omatekoiset myslipatukat

Myslipatukat ovat käteviä välipaloja ja retkieväitä. Näin saa nopeasti energiaa ja ravinteita, helposti ilman kokkauksen vaivaa
Itse tehty voi

Itse tehty voi

Tähän mennessä ei mieleeni ole koskaan tullut tehdä itse voita. En kuitenkaan löytänyt monissa resepteissä mainittua suolaamatonta voita lähikaupoista
Sous vide kotikeittiössä

Sous vide kotikeittiössä

Joko olet tutustunut sous vide -kypsennykseen. Voin taata, että se tulee mullistamaan ruoanlaiton lähitulevaisuudessa myös kotikeittiöissä
Pekonihillo (kuusenkerkkä & Jallu)

Pekonihillo (kuusenkerkkä & Jallu)

Tähän aikaan vuodesta voi joskus epäsäännöllisin väliajoin tulla epätodellinen olo. Ilmiö esiintyy useimmin epänormaalina paineena päässä
Suklaista villisikaa polentapedillä

Suklaista villisikaa polentapedillä

Tänään syötiin oikeaa ruhtinaiden ruokaa. Alkuperäisellä reseptillä tehtiin tätä herkkua rikkaan Medici-suvun hovissa renessanssiajan Firenzessä 1500-luvulla
Suppilovahvero-riistakeitto

Suppilovahvero-riistakeitto

riistajauhelihaa (hirvi, peura, kauris, villisika, poro. )suppilovahveroita (tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja)voitavehnäjauhojariistalientäsinihomejuustoavalkoviiniä kermaasuolaapippuriaSulata voi padassa tai kattilassa ja ruskista riistajauheliha (400 g), mausta suolalla ja pippurilla
Moskovanpata

Moskovanpata

Parhaillaan käynnissä oleva villiruokareseptikilpailuon tuottanut jo 117 sunnuntaina arvontaan osallistuvaa reseptiä
Gazpacho-keittoa ja rapumoussea

Gazpacho-keittoa ja rapumoussea

Valekokkiprojektini ravintola Henriksissä alkaa olla tällä erää lopuillaan. Opinnot ravintolakokiksi alkavat kolmen viikon päästä, niinpä nyt on aika jälleen raottaa Henriksin uudistuneen listan salaisuuksia
Pelmenit, Пельмени

Pelmenit, Пельмени

Erään legendan mukaan pelmenit ovat siperialaisten metsästäjien keksintöä. Pitkille jahtiretkille oli talvisin kätevä ottaa jäätyneitä pelmenejä laukkuun tai ahkioon
Parsasalaatti

Parsasalaatti

Tämä parsasalaatti on erittäin herkullista ja todella nopea valmistaa. Aineosia muokkaamalla tästä salaatista saa yksinkertaisen lounassalaatin tai ravintolatasoisen juhlavan alkuruoan
Nyhtöpeuraa ja perunafondantti

Nyhtöpeuraa ja perunafondantti

Tässä ohjeessa voit toki käyttää miltei mitä tahansa riistalihaa hanhesta hirveen ja karjusta karhuun

Peuranmetsästyksen ABC, kyttäysjahti

Ruokintapaikat ja kyttäysjahti. Ruokintapaikan perustaminen ei ole peurarikkailla alueilla mitenkään välttämätöntä kyttäysjahdin kannalta, mutta riistanhoidollisesti se on järkevää
Dr Pepper Beef Jerky

Dr Pepper Beef Jerky

Näin talvella tulee tehtyä kuivaliha-snackia eli beef jerkyä kohtuullisen usein. Useimmiten maustan lihan ihan fiilispohjalta, mitä kaapista sattuu käteen osumaan