Torttupohja mantelijauhe reseptejä

Runebergin piiloleivokset

Runebergin piiloleivokset

Kostuttaa torttupohjan toki voi, mutta taikina on mehevä ja sen muodostama kuppi ohut, joten itse en kostutusta kaipaillut
Runebergin tortut

Runebergin tortut

Kostuta torttupohjat yksitellen esim isolla pullasiveltimellä tai lusikalla. Minun makunystyräni tykkäävät kardemumman mausta tortuissa ja mehevyyttä antamassa pitää olla mantelijauhetta
Suklainen marjatorttu

Suklainen marjatorttu

Kaada tai pursota täyte torttupohjan päälle. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon

Schwarzwaldintorttu

Torttupohjat. Kääntele varovaisesti mukaan tomusokeri ja mantelijauhe. 1. Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää, halkaisijaltaan 24 cm

Omenaleivokset pappilan tapaan

Pohjan kypsyessä levitä toinen leivinpaperi pöydälle ja ripottele sille hienoa sokeria, näin torttupohja ei tartu paperiin kiinni
Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu

Kumoa kääretorttupohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota toinen leivinpaperi varovasti. Levitä torttupohjan päälle valkosuklaaseos ja lisää suklaan päälle vadelmahillo
Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

Aseta pohjalle ensimmäinen sopivan kokoiseksi leikattu torttupohja. Lisää joukkoon mantelijauhe. Sen jälkeen lisää toinen torttupohja ja kostuta sekin maidolla
Halloween 2013 osa II: menu

Halloween 2013 osa II: menu

Levitä jäähtyneelle torttupohjalle. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja munat käsin tiiviiksi, tasaiseksi massaksi
Kirsikka-rahkatorttu

Kirsikka-rahkatorttu

Lisää keltuainen, suola sekä mantelijauhe ja tee niistä sileä taikina. Kaada täyte torttupohjaan ja paista 175-asteessa noin 1 tunti, kunnes täyte hyytyy
Karppaajan kääretorttu- tai kakkupohja

Karppaajan kääretorttu- tai kakkupohja

viljatonta karppaajalle sopivaa kääretorttupohjaa on kyselty minulta. mantelijauhetta. yhtä yritystä karppiversion kääretorttupohjasta ja tällä kertaa se onnistui
Kirsikka-ajan ihanuuksia

Kirsikka-ajan ihanuuksia

Marthan ohjeessa pohjaan käytetään ranskalaista piiraspohjaa (patee brisee, tarkoittaa siis nypittävää, vehnäjauhoista valmistettavaa piiraspohjataikinaa), mutta halusin omassa versiossani saada torttupohjaan enemmän mantelisuutta ja muhevuutta
Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu

Valkosuklaakuorrutettu mantelitorttu

Testaukseen pääsi siis gluteeniton torttupohja (vaikka vieraat eivät gluteenitonta tarvinneetkaan) ja uusi Tefalin silikonireunainen torttuvuoka
Leivonnaisten klassikot: Oskari toisen torttu

Leivonnaisten klassikot: Oskari toisen torttu

Maku nimittäin on todella paljon samanlainen ja myös torttupohja on melkein identtinen. Sekoita mantelijauhe ja sokeri yhteen ja lisää varovasti käännellen valkuaisvaahtoon
Mokka-marenkiruudut

Mokka-marenkiruudut

Torttupohja. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe ja lisää ne valkuaisten joukkoon varovasti käännellen
Runebergin torttu

Runebergin torttu

Torttupohjasta on aika montaa. 1 dl mantelijauhetta. Aluksi pieni. varoituksen sana. Runebergin tortun leikkaaminen ei ole helppoa, joten tätä