Kuvassa näkyvä aika iso kulhollinen tsatsikia syntyi seuraavin suhtein. Tsatsiki (tzatsiki). Tilliä olis yks maistelija kaivannut sekaan, vaan eihän sitä tietenkään ollut, kun en ole tottunut tsatsikiin sitä laittamaan
Tämä on hyvää mausteisen ruoan kanssa. Tähän annokseen tuli. 1 Bulgarian jogurttipurkki puolikas tuorekurkku karkeaksi raastettuna ripaus suolaa 1 tl sokeria tilkka puristettua sitruunan mehua Sekoita aineet ja anna makujen tasoittua hetken aikaa kylmässä
Yhdistä kulhossa kaikki tsatsikin ainekset. Tarjoa tsatsikia meze-alkupalojen kera. Anna kurkku-jogurttidipin maustua peitettynä jääkaapissa pari tuntia
Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Yhdistä valutetut aineet. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla, oreganolla ja juoksevalla hunajalla
Tsatsiki (nykykreikaksi tzatziki) on jokaiselle Kreikassa käyneelle tuttu kurkkusalaatti. Tsatsiki on mainio kaikenlaisten grilliruokien ja kalan lisuke
Tsatsiki, fetajuusto, maukkaat kastikkeet milloin kanan, milloin lampaan seuralaisena, souvlaki eli varrasliha, erilaiset piirakat ja munakoiso”asiat”, makoisuuksia alusta loppuun