Andy Harris ja David Loftus esittelevät Istanbulin makuja-kirjassaan istanbulilaisen ja laajemminkin turkkilaisen ruokakulttuurin historiaa ja tätä päivää
Kaksi (kulttuurin)nälkäistä rouvaa liikkeellä jälleen. Mieliteko – yllättäen – lähi-itämainen, valinta tällä kertaa turkkilainen, helsinkiläisittäin sanottuna klassikkopaikka, jo vuodesta 1982 toiminut Telakkakadun ravintola Ani
Minulle kerta oli ensimmäinen, jota itsekin hiukan ihmettelen, ottaen huomioon, että näitä turkkilaisia ravintoloita ei Helsingissä ole ainakaan liiaksi asti
Savu ja sinappi ovat ovat ehdottomasti kesän tuoksuja ja makuja. Helppo ja nopea kastike esimerkiksi savustetun lohen kylkeen syntyy nopeasti sinappikurkkusalaatista ja kermaviilistä
Jos koristelun joutuu tehdä paljon ennenmmin, hyvä ja tiivis säilytysastia auttaa siinä, että kermavaahto säilyy tuoreena, eikä ala kuivaa tai ottaa makuja ja hajuja itseensä
Ja muistellut niitä ihania makuja. Fondue kaikilla herkuilla. 08. 04. 2015 1 kommentti Fondueta nautiskeltiin viikonloppuna jopa kaksi kertaa ja jo nyt voisin teille luvata syöväni sitä uudestaan taas vaikka heti huomenna
Jos ruoka-aineista pitäisi laatia kymmenen parasta käsittävä lista, muutama asia olisi varma. Ensinnäkin tehtävä olisi järkyttävän vaikea, jos ei jopa mahdoton, toiseksi lista mitä luultavammin saisi uuden muodon erittäin usein, varmasti miltei joka päivä ja kolmanneksi siitä löytyisi takuulla yksi asia, avokado
1. Leikkaa paistin noin 3 cm kuutioiksi. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pane kulhoon lihakuutiot, peitä tuorekelmulla tai lautasella ja anna marinoitua viileässä vuorokausi
Sekoita jogurttiin kaikki mausteet ja lisää mukaan hienonnettua korianteria sekä sitruunan mehu. Paista broilerinrintoihin väri pannulla ja mausta ne suolalla sekä pippurilla
Brunssi oli runsas ja eksoottinen, mukaan mahtui vahvoja makuja ja uusia makuelämyksiä. Reissun viimeinen kokonainen päivä alkoi hurjasti kehuja keränneellä kahvila-ravintola Morgenlandin brunssilla
Yksi suosikkiravintoloistani Haniassa nimittäin sattuu olemaan vanhassa kaupungissa oleva Tamam, joka tarjoilee perinteisten kreetalaisten herkkujen lisäksi makuja Turkista, tietenkin vanhassa hammamissa