Mikä olisikaan tammikuun pakkasilla lohdullisempaa ruokaa kuin kauan uunissa muhinut tuhti lihapata. Tammikuun alun kovilla pakkasilla meillä syötiin näitä omenasiiderissä haudutettuja porsaan poskia, enkä todellakaan olisi annosta kovin helpolla vaihtanut mihinkään vegaaniannokseen
Anna padan hautua uunissa reilut pari tuntia. Jos et välitä kinkusta, suosittelen harkitsemaan tämän tyyppistä, viinissä haudutettua paistia joulupöydän liharuoaksi
Ja siinä se sitten on, pitkään haudutettulihapata perunamuusin ja marinoitujen ruusukaalien kera. Syksyssä ja talvessa on se hyvä puoli, että takan lämmityskausi alkaa jälleen ja erilaiset padat valmistuvat jälkilämmöllä mitä mainioimmin
No ei ihan kukkoa, mutta kanaa kuitenkin ja pitkään uunissahaudutettuna. Itämainen lihapata. Keräsin blogista 10 juhlapöytään sopivaan reseptiä, koska tästä alkaa tiukka juhlakausi
Joskus haudutan lihan uunissa, toisinaan liedellä. Jos teen liharuokaa, kokkaan yleensä jotain pitkään haudutettua, koska ylikypsää on vaikea pilata ja se maistuu aina hyvältä
Pitkään uunissa hautuneet liharuoat maistuvat parhaalta talven pakkassäillä. Uunissahaudutettulihapata (4. Anna kypsyä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kolmen tunnin ajan. Uunissahaudutettulihapata (4
Paista 175 asteisessa uunissa 1 tunti ilman kantta. Resepti pohjautuu Glorian Ruoka&Viini lehden 06/2010 numerossa olleeseen reseptiin ranskalaisesta lihapadasta
Padan voi valmistaa kokonaan liedellä tai lopuksi uunissa hauduttaen. Burgundinpata pitää sisällään kolme reseptiä, jotka lopuksi yhdistetään, punaviinissä haudutettulihapata, ruskeiksi haudutetut sipulit ja voissa paistetut herkkusienet
Muista myös, että liemi poreilee uunissa ja Tagine saattaa ylitäytettynä vuotaa. Jos vuodenvaihteessa olisi ollut hyytävän kova pakkanen, tällainen haudutettulihapata olisi sopinut ehkä paremmin kuvioon, mutta toimi se lauhemmallakin säällä
Syksy saa tahtomaan taas pitkään uunissahaudutettua tuhtia lihapataa. Ota kansi padan päältä ja anna ruoan olla uunissa sen aikaa, että pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan
Ne kohoavat uunissa muhkeiksi, mutta alkavat laskea heti uunista ottamisen jälkeen. Varsinkin viileään vuodenaikaan huolella haudutettulihapata tai sunnuntaipaisti tekee niin hyvää