Hienonna persilja ja valkosipuli ja sekoita ne korppujauhoihin. 2-3 valkosipulinkynttä. 1. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että koostumus on sopiva silakoille levitettäväksi
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Perkaa silakat ja hienonna persilja. Ripottele silakoiden päälle puolet valkosipulista, persiljasta ja mausteista sekä teelusikallinen suolaa
Silakat viinietikassa on sellainen ruoka, jota olisin voinut laittaa juhannuksen kalapöytään. Nämä silakat valmistettiin kuitenkin jo pari viikkoa sitten, kun kutsuimme ystävät kylään ja laitoimme tarjolle kalapöydän
Raasta piparjuuri, silppua valkosipuli ja ruohosipuli. Silakat voi tarjota myös nahkoineen. Tänä kesänä olen hurahtanut lopullisesti nokkoseen, joten parhaan nokkoskauden vedellessä viimeisiään tein alkukesään sopivat nokkossilakat Silliä ja silakkaa -kirjan innoittamana, toisessa versiossa silakat kylpevät piparjuurikermassa
murskattua maustepippuria, laakerinlehteä ja sipulia (puna- tai kelta), mutta tällä kertaa mummo pisti jalalla Koreasti (naurakaa edes säälistä) ja haki inspiraatiota Aasian suunnalta chilin, limen, inkiväärin ja valkosipulin muodossa