Valmista kakun paistuessa sokeriliemi. PIenen ja korkean kakun saa leikattua oikein hyvin, kun kakkupohja on tarpeeksi jämäkkä eli normi sokerikakkupohjaa tukevampi
Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. On hyvä, jos valmis kakkupohja voi levätä ennen leikkaamista ja täyttöä seuraavaan päivään, jolloin se ei ole niin höttöistä kuin samana päivänä leikattaessa
Vaahto on valmista, kun se on todella. Muuten ihan vaan tiedoksi, etten ikinä ole onnistunut niin hyvin sokerikakkupohjassa kuin tätä uutta vuokaani käyttämällä
Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä)
Pohja oli kyllä helppo tehdä ja aion tällä ohjeella valmistaa uudestaan, periksi ei perhana anneta. Nyt tein Glorian Ruoka&Viini -lehden ohjeistuksen mukaan sokerikakkupohjan ja vaikka kuin noudatin joka ikistä ohjetta niin kyllä kakku meni keskelle kuopalle
) , eikä juhlavalmisteluja pysty tekemään paljoakaan etukäteen. En merkannut ohjeeseen tarkkaa määrää, sillä määrät saattavat poiketa toisistaan paljonkin, riippuen valmisteesta
Valmista ensin kakkupohja, mielellään jo täyttöä edellisenä päivänä. Tällä kertaa kakun pohjaksi tein vaalean sokerikakkupohjan, joka jäi paistossa ihanan kosteaksi