Vasan reseptejä

Peuran vasan paisti yrteillä

Peuran vasan paisti yrteillä

Mehevämpää ja maukkaampaa lihaa ei taida löytyäkään kuin peuran vasan paisti. Peuratrokarini viestitti, että se on peuran vasan paisti
Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Onneksemme saimme tänä vuonna jälleen ostettua (hieman puolivahingossa) puolikkaan poronvasan. Hinnat ovat ilmeisesti hieman nousseet, sillä vielä pari vuotta sitten sain ostettua puolikkaan vasan hintaan 14 euroa/kg. Parhaimmillaan olen ostanut puolikkaan vasan 12 euroa/kilo, mutta tuosta on jo useampi vuosi aikaa
Hirvipata punaviinissä

Hirvipata punaviinissä

500-800g hirven palapaistia (minulla oli vasan lihaa, naudan lihakin käy varmasti oikein hyvin)vajaa puoli pulloa punaviiniän
Venäläinen poropata

Venäläinen poropata

Tilaamme vuosittain tutulta poromieheltä puolikkaan vasan lihat, joten meillä syödään syksyisin ja talvisin melko paljon poronlihaa
HIRVEN HYVÄT RESEPTIT

HIRVEN HYVÄT RESEPTIT

Sisäelimistä suosin itse vasan sisäelimiä, koska niihin ei ole ehtinyt kerääntyä vielä mahdollisia tienvarsimyrkkyjä
Poronkäristys on pala Lappia

Poronkäristys on pala Lappia

Sanovat, että vasan liha ei kaipaa edes suolaa. Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Aika ajoin meillä syödään sitä kotonakin, vaikka se ehdottomasti kuuluu ruokiin, joita syödään Lapissa lomilla
Potkapata

Potkapata

8-10 vasan potkapalaa tai 6 aikuisen hirven tai peuran potkaa. Kieritä potkapalat mustapippurilla ja suolalla maustetuissa jauhoissa
Kastike hirven sydämen jauhelihasta

Kastike hirven sydämen jauhelihasta

Niinpä sitten viime sunnuntaina mökiltä palattuani jauhoin yhden hirvenvasan sydämen (1350 g valmista jauhelihaa), samalla tuli jauhettua vajaa kilo vasan maksaakin
Saksanhirven paahtopaisti

Saksanhirven paahtopaisti

Näin olen onnistunut kypsentämään tasaisesti herkkääkin herkemmän peuran vasan paistin. Saksanhirven paahtopaisti
Hernekeittoa isosti

Hernekeittoa isosti

200 g vasan savupeuraa. 200 g vasan savupeuraa. Eilen oli kiva päivä. Pitkään jatkunut sade taukosi yhdeksi päiväksi juuri sopivasti kun mökille päin tuli kuuden hengen luolametsästäjien porukka, ja perheen miehet päälle
Perinteinen lihakeitto porosta

Perinteinen lihakeitto porosta

poronvasan lapa kypsyy varmasti nopeammin kuin iso pala naudanlihaa. 1,5 - 2 kg luista keittolihaa ( meillä poron vasan lapaa ja kylkiluita). 1,5 - 2 kg luista keittolihaa ( meillä poron vasan lapaa ja kylkiluita)
Perinneruokaa: Hirvikastiketta ja perunaa

Perinneruokaa: Hirvikastiketta ja perunaa

Kaivelin toissailtana vasan lihaa pakastimesta sulamaan ja tein siitä eilen kastikkeen. Onni on metsästävä sukulainen - tässä tapauksessa isäni

Kohti kultaa!

Saksanhirven vasan takaneljännes on tutumpi ja mieluinen raaka-aine. Suomen Bocuse d’Or tiimin harjoittelukausi on käynnistynyt

Sinnikäs yrittäminen tuo vihdoin tulosta

Alle sata metriä edettyäni näin makuulla olevan vasan jälkien suunnalla. Eilen aamulla tarkistin sääennusteen heti herättyäni
Bocuse d’Or & Team Finland

Bocuse d’Or & Team Finland

Toinen kisan raaka-aineista on saksanhirvi ja sen vasan takaneljännes. Bocuse d’Or & Team Finland. Julkaistu