2½ kg hirven (vasan) paisti. Pääsiäissunnuntain brunssi. Kuten blogia joskus seuranneet tietävät, meillä ei ole syöty lammasta pääsiäisenä oikeastaan koskaan
Onneksemme saimme tänä vuonna jälleen ostettua (hieman puolivahingossa) puolikkaan poronvasan. Hinnat ovat ilmeisesti hieman nousseet, sillä vielä pari vuotta sitten sain ostettua puolikkaan vasan hintaan 14 euroa/kg. Parhaimmillaan olen ostanut puolikkaan vasan 12 euroa/kilo, mutta tuosta on jo useampi vuosi aikaa
Sanovat, että vasan liha ei kaipaa edes suolaa. Poronkäristys ei ole pelkkä Lapin herkku. Aika ajoin meillä syödään sitä kotonakin, vaikka se ehdottomasti kuuluu ruokiin, joita syödään Lapissa lomilla
Niinpä sitten viime sunnuntaina mökiltä palattuani jauhoin yhden hirvenvasan sydämen (1350 g valmista jauhelihaa), samalla tuli jauhettua vajaa kilo vasan maksaakin
200 g vasan savupeuraa. 200 g vasan savupeuraa. Eilen oli kiva päivä. Pitkään jatkunut sade taukosi yhdeksi päiväksi juuri sopivasti kun mökille päin tuli kuuden hengen luolametsästäjien porukka, ja perheen miehet päälle
poronvasan lapa kypsyy varmasti nopeammin kuin iso pala naudanlihaa. 1,5 - 2 kg luista keittolihaa ( meillä poron vasan lapaa ja kylkiluita). 1,5 - 2 kg luista keittolihaa ( meillä poron vasan lapaa ja kylkiluita)