Laita pata tai vuoka kylmään uuniin ja anna uunin lämmetä 225 asteeseen. Nosta kuuma astia uunista ja kaada siihen jauhotettu taikina (taikinan irrottaminen kohotusastiasta helpottuu jos teet sen jauhotuilla käsillä) taikinapalloa ei pidä muotoilla vaan se jätetään pataan sellaisena kun se sinne kaadettiin
Ostin viime syksynä kohotuskorin leivän leipomista varten. Enpä ollut sitä aiemmin käyttänyt, kunnes Leivotaan-lehden (2/2015) kevätnumerosta bongasin mielenkiintoisen leipäreseptin
Viimeaikoina toki leipien suosio on kokenut kovahkon kolauksen uusien ruokavaliovillitysten myötä ja perinteinen vehnäleipä joutuukin keksimään muita keinoja selvitäkseen
Kojut pursuavat juuri leivottua lämmintä vehnäleipää, pitkään haudutettua ja huolella valmistettua tajinea, värikästä couscousta, hunajaista pastillapiirakkaa ja makeaa minttuteetä
Runsastäytteisille leivilleen he ovat keksineet käsittämättömiä nimiä, kuten Sol over Gudhjem eli ”aurinko Gudhjemin yllä” (ruisleipä, savusilli, purjo- tai keltasipuli, raaka munankeltuainen, Dyrlægens natmad eli ”eläinlääkärin yöpala” (ruisleipä, maksapasteija, suolaliha, lihahyytelö ja sipulirenkaat), Stjerneskud eli ”tähdenlento” (vehnäleipä, lehtisalaatti, tomaattiviipaleet, leivitetty punakampela, höyrytetty punakampela, päällä majoneesilla, kaviaarilla ja sitruunaviipaleella höystetyt katkaravut)
Leipä on vaalea vehnäleipä, jossa on yhtä paljon jauhoa ja rusinoita. Monza on Italian Lombardiassa sijaitseva historiallinen teollisuuskaupunki ja Milanosta pohjoiseen kulkevan vilkkaan raideliikenteen solmukohta
Oikealla on ruisjuureen leivottu vehnäleipä joka on paistettu padassa. Tänään oli kurssin neljäs eli valitettavasti myös viimeinen päivä, aiheena leivonta