Vihreästäparsasta syntyy rentoja ruokia, mutta sen kypsentämiseen pitää keskittyä. Nauti alkupalana. Parsapiirakkaa, parsa-perunasalaattia ja ihastuttava alkuruoka parsasta ja kylmäsavulohesta
Vihreätankoparsa on monipuolinen sesonkiherkku. Kerman ja sitruunan kanssa parsasta saa aikaan suussasulavan samettisen keiton, joka sopii niin kevyeksi pääruoaksi kuin kauniiksi alkupalaksikin
Gourmetruokafestari Taste of Helsingin hittinannokseksikin veikattu ihanuus koostuu vesihauteessa kypsennetystä lohesta, tillistä, herneistä, wasabigeelistä, mallasleipäsipsistä, vihreästä tomaatista sekä persiljakrassista
Pirteänkeltaiset herkut sopivat mainiosti yhteen myös esimerkiksi sitruunalla raikastetun vihreänparsan kanssa, jolloin pikkupurtava muuttuu tyylikkääksi alkupalaksi
Nippu vihreän liiloja varsia irtosi parilla liiralla ja mummo kehoitti nauttimaan tätä herkkua nyt, sillä toukokuun puolivälin jälkeen sitä ei enää olisi tarjolla
Vaikka vinho verden nimi ei tarkoitakaan sitä, että viini olisi vihreä, tämän nuoren viinin sävy taittui lehmuksenvihreään, ja maussa oli hitunen limeä
Rigoberto päästelee PinarellollaEn malttanut enää parsan kanssa, vaan ostin nipun italialaista vihreääparsaa, jolle halusin löytää mukavan ohjeen alkuruoaksi