Viininä toimi erittäin maukas lahjaksi saamamme kalifornialainen Dancing Bull. Jenkkiviinit ovat minulle ennestään oudompia, mutta tämä hurmasi täydellisellä täyteläisyydellään, marjaisuudella ja vienolla mausteisuudella
ssä varsin erikoisen kuuloista, punaviinissä keitettyä sisäfileepihviä. Originaaliohjeessa käytetään sisäfileetä ja kastike tehdään etukäteen erikseen puna- ja portviinistä, mutta emme halunneet heittää hukkaan hyvää liemipohjaa ja teimme kastikkeen nopeasti siitä
Katso tästä video kuinka Viiniä ja Ruokaa & Elämää keittiössä teimme annoksen. Viinivinkki. Viini jossa on korkea alkoholipitoisuus tuntuu polttavalta suussa kovin pippurisen ruoan kanssa
Viini oli marjaisa, kevyen yrttinen ja sen maussa oli aavistus jotain lehtipuuta (tammi. Vähän se aluksi hirvitti, mutta se liha oli oikeasti NIIN pehmeää (pehmeämpää kuin naudan sisäfilee tapaa olla) että pihvi meni alas helposti
Glorian Ruoka & Viini -lehdestä löytyy mukavasti uusia, kiehtovia reseptejä kokeiltavaksi. 600g naudan marmori- tai sisäfileetä (tai muuta mureaa osaa)
Kuumenna yhdessä viini ja lihaliemi kiehuvaksi ja keitä, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Kiehauta viiniliemi, sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike sopivan paksuiseksi
Ei mitään mullistavaa ole tapahtunut kuoharien osalta kohdallani, vanhoissa tutuissa on pysytty eli vuoden viini vielä hakusessa mutta mielenkiintoinen tuttavuus on vaikkapa Campo Viejo Cava Brut Reserva
Seuraavaksi pannulle lisättiin viini ja soijakastike ja lämpöä nostettiin taas vähän. Seuraksi suosittelen kyllä tähän jotain hyvää täyteläistä punaviiniä, meillä oli tällä kertaa ruokajuomana kastikkeeseenkin lisättyä valkoviiniä (Alcasen rieslingiä) mikä oli kyllä erittäin hyvää, mutta ei sopinut ruuan kanssa alkuunkaan
Viini -lehti on antanut tälle täydet viisi tähteä (=tyylikäs huippuviini) ja täsmäreseptinä sieltä annetaan kokeilemisen arvoinen naudan sisäfilee korvasienimuhennoksella
Viinisuositus. Annokselle mielestäni parhaiten sopii tanniininen, hapokas, ja jo hieman kehittynyt viini, jonka aromimaailmasta löytyy syksyisen metsän aromeja