Viinihappo mehu reseptejä

Varisvaaran uutettu mehu

Sekoita viinihappo puoleen litraan kylmää vettä. Anna marjojen mehustua kaksi vuorokautta kellarissa tai jääkaapissa

Tuoremehua variksenmarjasta

Lisää vesi ja viinihappo. Siivilöi marjamurska ja lisää mehuun sokeri. Säilytä mehu kylmässä. Jos olet kerännyt keväällä mahlaa ja pakastanut sitä, yhdistä mahlaa ja variksenmarjamehua
Sekaisin sokerista hilloja & Pikkelöityjä  kasviksia ja vähän muutakin..

Sekaisin sokerista hilloja & Pikkelöityjä kasviksia ja vähän muutakin..

(viinihappoa, happamuuden säätöainetta 5-10g/kg - saa apteekista). 250g mustikoita, 1 sitruunan kuori ja mehu, 2dl sokeria, 50g suolatonta voita,. 250g tyrnisosetta tai mehua, 2dl sokeria, 50g suolatonta voita, 2 kananmunaa. 200g mustaherukoita, pienen sitruna mehu, muutamia oksia timjamia,. 1 sitruunan kuori ja mehu
Puolukkaleipä

Puolukkaleipä

Lisää sokeri ja viinihappo. Ei syksyä ilman pirteän punaista ja ihanan raikasta puolukkatuoremehua. Puolukkatuoremehu
Mehu mustaherukan lehdistä

Mehu mustaherukan lehdistä

Kun neste on huoneenlämpöistä, lisää viinihappoa. Jos teet isomman erän, mehua voi myös pakastaa. 10 g viinihappoa. llä (mintunlehtiä 1 dl) ja tee isompi mehumäärä kerralla. 10 g viinihappoa
Puolukkamehu hapolla tehtynä

Puolukkamehu hapolla tehtynä

Puolukkamehu on ihan parasta, kunhan sen tekee hapolla eikä mehumaijalla. Hapolla valmistetussa mehussa säilyy puolukan maku ja vitamiinit
Raparperimehu

Raparperimehu

Pane raparperinpalat, sitruunaviipaleet, sokeri, viinihappo ja sitruunamelissan oksat kattilaan tai teräskulhoon
Syksyn satoa

Syksyn satoa

Survo puolukat saavissa, lisää vesi & viinihappo. RAAKAPUOLUKKAMEHU6 l puolukoita3 l vettä40 g viinihappoa (apteekista)3 kg sokeri1. Siilaa seoksesta mehu ämpäriin3. Pullota ja säilytä viileässä Käytettäessä laimennetaan maun mukaan , noin 1 osa mehua 9 osaa vettäMitä kypsempiä puolukat ovat sen enemmän mehua tulee, tästä määrästä n. 40 g viinihappoa. 1 osa mehua
Jälkiruoat

Jälkiruoat

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, kiehauta sitruunanmehu, kuoriraaste, sokeri sekä voi ja yhdistä munavaahtoon koko ajan vatkaten
Kaikki talteen

Kaikki talteen

Viinihappoa käytetään sitruunahapon tavoin. SokereistaMehut, hillot ja hyytelöt säilyvät ilman lisäaineitakin, jos niissä on riittävästi sokeria
Jouluiset marmeladimakeiset

Jouluiset marmeladimakeiset

Väriä saa myös luonnollisesti granaattiomenamehusta, jota myydään monien markettien venäläisten tuotteiden hyllyissä
Mansikkahilloa ja mansikkavispipuuroa

Mansikkahilloa ja mansikkavispipuuroa

Minun olisi tehnyt mieli valmistaa mansikkamehua, mutta minulla ei ollut kuin yksi pussi vanhentunutta viinihappoa eikä yhtään lasipulloa valmiin mehun pullottamista varten
TIEDÄTKÖ TÄMÄN KAIKEN LISÄAINEISTA...

TIEDÄTKÖ TÄMÄN KAIKEN LISÄAINEISTA...

Käytetään viipaloiduissa leivissä, hilloissa ja mehuissa, virvoitusjuomissa ja kotisäilönnässä. Elintarviketeollisuus käyttää hilloissa ja mehuissa, salaatinkastikkeissa, makeisissa ja virvoitusjuomissa

Mansikankantamehu

Laita kantojen päälle sokeri (ja sitruuna- tai viinihappo). Mutta nyt ajattelin hyötykäyttää kannat mehun aineksiksi

Puolukkatuoremehu

Lisää viinihappo ja vesi joukkoon. Mittaa mehun määrä. Laimenna mehu vedellä käytettäessä 1dl/1l vettä. 25 g viinihappoa. sokeria (1 l mehua == 300 g sokeria)

Puolukkamehu

Seisota mehua kaksi vuorokautta kylmässä välillä sekoittaen. Siivilöi mehu siivilävaatteen läpi. Mittaa mehu ja sekoita joukkoon sokeria