villisiankinkku, ehkä n. Kinkku reilu puoli tuntia levänneenä. Meillä on jo vuosia syöty villisikaa pääsiäislauantaina, niin tänäkin vuonna, kunnon kinkku olikin
Tarkemmin upposuolauksesta villisianjoulukinkku –blogauksessa. Kuivasuolauksessa hierotaan lihan pintaan karkea merisuolaa noin 5 % lihan painosta ja annetaan suolaantua tarvittava aika lähellä nollan lämpötilaa (10 kg kinkku -> reilu kolme viikkoa), tämän jälkeen pintasuolaisuus vielä liotetaan kylmässä vedessä (10 kg kinkku -> viikko). 10 kg kinkku
Olemme syöneet jo vuosia villisian kinkun pääsiäsikinkkuna, mutta tänä vuonna se perinne katkesi. Mietin pitkään, että mikä on riittävän hyvää korvaamaan villisian, mutta ongelma ratkesi kuin itsestään tilattuani Mallaspossulta tosiharrastajan lihapaketin
Meillä on muodostunut perinteeksi syödä villisiankinkku pääsiäislauantaina. Söimme villisian kanssa hyvää perunamuusia, parsakaali-karpalosalaattia ja appelsiini-suolapähkinäsalaattia
Tein toisen villisian kinkun melkein samalla tavalla kuin viimeksi. Mutta täytyy sanoa että tämä oli paras kinkku, minkä olen tähän mennessä villisiasta tehnyt
Jos villisiankinkku on joulupöydän kunkku, niin ribsit on grillipöydän marski. Grillikylkeä on erittäin helppo valmistaa, mutta aikaa täytyy varata vuorokauden verran
Optimaalisessa tilanteessa herkun valmistus alkaa villisian paloittelusta. Aivan yhtä hyvin, ellei paremminkin, raaka-aineeksi käyvät niska, lapa ja kinkku