Wellingtonin filee reseptejä

Filee Wellington Liisan tapaan

Filee Wellington Liisan tapaan

Voitele filee Wellingtonit munalla ja kypsennä kullanruskeaksi 225-asteisessa uunissa noin 15 min. 1,2 kg naudan sisäfileetä (6 kpl pihvejä)
Wellingtonin pihvit ja lohkopotut

Wellingtonin pihvit ja lohkopotut

Leikkaa filee pihveiksi. Tässä ne lupaamani herkut nyt alkaa. Eli eilen tein tälläisiä pihvejä niin jaksaa Ukkoseni urakoida terassin kimpussa
Filee Wellington ja suppilovahverokastike

Filee Wellington ja suppilovahverokastike

Nyt kaipasimme vähän vaihtelua, joten kaivoin keittokirjoistamme fileeWellingtonin ohjeen, ja siitä hieman muunneltuna tuli tällainen ateria
POSSU WELLINGTON

POSSU WELLINGTON

Wellingtoninfilee on ehkä tunnetuin englantilainen ruoka. Naudansisäfilee ruskistetaan ja peitetään tatti-ilmakuivattukinkku tahnalla ja sitten kääritään lehtitaikinaan ja laitetaan uuniin paistumaan
Beef Wellington

Beef Wellington

Itse tarjosin Beef Wellingtonin punaviinikastikkeen ja kermaperunoiden kera. Paista pannulla voinokareessa lihan pinnat kiinni ja nosta filee pannulta jäähtymään
Possu Wellington

Possu Wellington

Wellingtoninfilee on ehkä tunnetuin englantilainen ruoka. Naudansisäfilee ruskistetaan ja peitetään tatti-ilmakuivattukinkku tahnalla ja sitten kääritään lehtitaikinaan ja laitetaan uuniin paistumaan
Wellingtonin filee (Beef Wellington)

Wellingtonin filee (Beef Wellington)

Leikkaa fileen keskikohdasta poikkisyin tähän reilu pötkö, (n. Paista fileepalan pinnat kiinni nopeasti kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa
Filee Wellingtonin pikkuveljet ja olutkastike

Filee Wellingtonin pikkuveljet ja olutkastike

n kanssa Pirkasta tai Yhteishyvästä FileeWellingtonin ohje, ja molemmat kiinnostuivat siitä. Welligtonin filee (perineteinen englantilainen sapuska) tarvittiin naudan sisä- tai ulkofileetä, mitkä näyttivät olevan himppusen verran kalliimpia kuin jauheliha, jota yleensä ostan
Wellingtonin filee

Wellingtonin filee

Tässä filee on siististi pakattu taikinakuoreen ja voidellaan sutjakkaasti kananmunan keltuaisella. Kauli voitaikinasta kunnon levy, aseta filee varovasti sen päälle ja paketoi siististi
Filee Wellington

Filee Wellington

Filee Wellingtonia on ollut tarkoitus kokeilla jo pidemmän aikaa. Filee Wellington on naudan sisäfilee, jonka päälle levitetään sienitäytettä, ja sitten koko komeus kääritään voitaikinaan
Filee Wellington

Filee Wellington

VerkossaArthur WellesleyFileeWellington"Wellingtonin herttuan synttäritvai oliko se sittenkin Waterloon taistelun vuosipäivä
Well, well, well... Wellingtonin pihvi aka Beef Wellington

Well, well, well... Wellingtonin pihvi aka Beef Wellington

Valtavan iso mötikkä Wellingtonia, Beef WellingtoniaWellingtonin pihvi, Beef WellingtonTämä resepti on kokkaukirjojen ja netin reseptien + edellisen kokeiluni yhteistuotosoliiviöljyä lihan paistamiseen (meillä oli sitruunalla maustettua)naudan sisäfileetäparmankinkkua tai hanhenmaksaa (meillä parmaa, en löytänyt kaupasta hanhenmaksaa)lehtitaikinaakananmunankeltuaista voiteluun (unohdin tällä kertaa voidella)tuoretta timjamia koristeeksi, mausteeksisienimuhennos/duxelles-massa
Voitaikinaan piiloutunut naudanfilee

Voitaikinaan piiloutunut naudanfilee

FILEEWELLINGTONIN TAPAAN. Nyt teini ilmoitti hyvin täsmällisesti haluavansa Wellingtonin pihviä. Seurasin ohjetta muuten, mutta oikean kypsyyden varmistaakseni tökkäsin lihalämpömittarin fileen kylkeen
Beef Wellington

Beef Wellington

Se oli ranskalainen klassikko jo paljon ennen Wellingtonin aikaa,mutta Waterloon taistelun sankarin kunniaksi se nimitettiin uudestaan Beef Wellingtoniksi, ja nimi on säilynyt
Teatterin Grillin Beef Wellington

Teatterin Grillin Beef Wellington

karamellisoituja hopeasipuleita ja pariisinperunoita                  Ravintoloissa alettu tarjota Wellingtonin pihviä, joka on vastaavalla tavalla taikinakuoreen kääritty fileeviipale
Taikinoitu riistafilee (Beef Wellington)

Taikinoitu riistafilee (Beef Wellington)

Tällä klassisella menetelmällä syntyy keskeltä punertava, mutta rapean taikinakuoren peittämä filee. Taikinoitu riistafilee on yksinkertainen valmistaa, mutta lopputulos on juhlava ja erittäin herkullinen