Wellingtoninfilee on ehkä tunnetuin englantilainen ruoka. Naudansisäfilee ruskistetaan ja peitetään tatti-ilmakuivattukinkku tahnalla ja sitten kääritään lehtitaikinaan ja laitetaan uuniin paistumaan
Itse tarjosin Beef Wellingtonin punaviinikastikkeen ja kermaperunoiden kera. Paista pannulla voinokareessa lihan pinnat kiinni ja nosta filee pannulta jäähtymään
Wellingtoninfilee on ehkä tunnetuin englantilainen ruoka. Naudansisäfilee ruskistetaan ja peitetään tatti-ilmakuivattukinkku tahnalla ja sitten kääritään lehtitaikinaan ja laitetaan uuniin paistumaan
n kanssa Pirkasta tai Yhteishyvästä FileeWellingtonin ohje, ja molemmat kiinnostuivat siitä. Welligtonin filee (perineteinen englantilainen sapuska) tarvittiin naudan sisä- tai ulkofileetä, mitkä näyttivät olevan himppusen verran kalliimpia kuin jauheliha, jota yleensä ostan
Tässä filee on siististi pakattu taikinakuoreen ja voidellaan sutjakkaasti kananmunan keltuaisella. Kauli voitaikinasta kunnon levy, aseta filee varovasti sen päälle ja paketoi siististi
Filee Wellingtonia on ollut tarkoitus kokeilla jo pidemmän aikaa. Filee Wellington on naudan sisäfilee, jonka päälle levitetään sienitäytettä, ja sitten koko komeus kääritään voitaikinaan
Valtavan iso mötikkä Wellingtonia, Beef WellingtoniaWellingtonin pihvi, Beef WellingtonTämä resepti on kokkaukirjojen ja netin reseptien + edellisen kokeiluni yhteistuotosoliiviöljyä lihan paistamiseen (meillä oli sitruunalla maustettua)naudan sisäfileetäparmankinkkua tai hanhenmaksaa (meillä parmaa, en löytänyt kaupasta hanhenmaksaa)lehtitaikinaakananmunankeltuaista voiteluun (unohdin tällä kertaa voidella)tuoretta timjamia koristeeksi, mausteeksisienimuhennos/duxelles-massa
FILEEWELLINGTONIN TAPAAN. Nyt teini ilmoitti hyvin täsmällisesti haluavansa Wellingtonin pihviä. Seurasin ohjetta muuten, mutta oikean kypsyyden varmistaakseni tökkäsin lihalämpömittarin fileen kylkeen
Se oli ranskalainen klassikko jo paljon ennen Wellingtonin aikaa,mutta Waterloon taistelun sankarin kunniaksi se nimitettiin uudestaan Beef Wellingtoniksi, ja nimi on säilynyt
karamellisoituja hopeasipuleita ja pariisinperunoita Ravintoloissa alettu tarjota Wellingtonin pihviä, joka on vastaavalla tavalla taikinakuoreen kääritty fileeviipale
Tällä klassisella menetelmällä syntyy keskeltä punertava, mutta rapean taikinakuoren peittämä filee. Taikinoitu riistafilee on yksinkertainen valmistaa, mutta lopputulos on juhlava ja erittäin herkullinen