potka ja lapa ➔ pitkä haudutus ylikypsäksi, kunnes liha murenee säikeittäin. Ensin pintaan otetaan vain väri kuumalla pannulla ja kypsytys tapahtuu uunissa
Poista lammas paistopussista ja kuivata pinta uunissa. Perinteinen pääsiäisen lammasateria. Perinteisesti pääsiäispöytäämme kuuluu joko täytettyjä kananmunia tai kananmunasalaattia, lammaspaistia ja paistoliemestä tehtyä kastiketta, valkosipulikermaperunoita ja hunaja-rakuunaporkkanoita
Vetäytyessä sisälämpötila nousee vielä pari astetta joten se kannattaa ottaa huomioon, ylikypsälammas maistuu aivan villasukalle, eli en ottaisi sitä riskiä, että lähtisin kokkailemaan lammasta liian kypsäksi
Lammas on aivan mainio liha juuri ylikypsäksi paistetussa muodossa. Joten vaikka haluaisin tehdä lammasta muullakin tapaa, niin uunissa mureaksi paistettu paisti, joka vielä lopuksi lämmitetään herkullisessa kastikkeessa meheväksi, on liian hyvää jätettäväksi pois pääsiäisen herkkupöydästä
Nosta lammas huoneenlämpöön 2h ennen valmistusta. Hauduta uunissa 150C 4 tuntia. Revitty tai nyhdetty liha on nyt ollut blogistaniassa huudossa, joten pitihän sitä kokeilla nyhtää muutakin kuin possua