Ylikypsä liha reseptejä

Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Yleisohje ylikypsän lihan tekoon

Kun haluaa ylikypsän lihan mahdollisimman onnistuneeksi, on sen tekoon varattava noin kolme päivää. Tällä yleisreseptillä loihdit juhlapöytään, ylikypsäksi niin niskan, potkan, paistin jne
Ylikypsä possun kassler

Ylikypsä possun kassler

Ota liha huoneenlämpöön ja valmista possulle täyte. Laita loput 5 pekonisuikaletta lihan päälle ja paista uunissa n
Ylikypsä paahtopaisti tamarindi-chilikastikkeella

Ylikypsä paahtopaisti tamarindi-chilikastikkeella

Heti pakko myöntää, että paahtopaisti ei mielestäni ole se ihan kaikkien paras lihan osa tätä ruokaa varten mutta aika kelpo suoritus sitä kuitenkin tuli, kiitos herkulliselle nappiin menneelle kastikkeelle
Ylikypsä, luullinen naudanrinta

Ylikypsä, luullinen naudanrinta

Nyt minusta oli kuitenkin korkea aika kaivaa pala pakastimesta, joten päätin tehdä ylikypsää naudanrintaa vähän helpomman kautta uunissa - sitähän voisi tarvittaessa jatkojalostaa vaikkapa lisämaustamalla ja savustamalla jo kypsennettyä lihaa
Aasialaiset ylikypsät koivet

Aasialaiset ylikypsät koivet

puolet tulevat esiin pitkään kypsytettynä, kun liha melkein irtoaa luusta. pinnan grillaus kuitenkin viimeistele sekä lihan maun, että ulkonäköön
Ylikypsä possun kassler

Ylikypsä possun kassler

Lihan kuuluu olla ylikypsää. Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennyksen aloitusta. Mausta liha suolalla, pippurilla ja chilijauheella molemmilta puolilta
Ylikypsä possu itämaisin vivahtein

Ylikypsä possu itämaisin vivahtein

Mutta olihan se odottamisen arvoista. Ylikypsää possun etuselkää mausteisessa liemessä. Ihanan suussasulavaa lihaa sopivan mausteisessa liemessä
Ylikypsä possunniska

Ylikypsä possunniska

Taputtele kuivaksi talouspaperilla ja laita liha paistovuokaan / kasariin. Ylikypsä possu on ehdoton suosikkini nykyään tacojen väliin, possun kaveriksi vaan vähän kirpakkaa kaalisalaattia, korianteria, limeä ja avokadoa
Ylikypsä lampaanpotka on parasta!

Ylikypsä lampaanpotka on parasta!

Itse kokeilin kypsentää vakumoidun lihan vesihauteessa sous videe-tyyliin tavallisessa uunissa. Otin lihan vakuumista ja maustoin parilla teelusikallisella karkeaksi pilkottua valkosipulia, muutamalla maustepippurilla, parilla laakerinlehdellä ja muutamalla timjamin oksalla
Joulukinkku: perinteinen, ylikypsä vai luomu?

Joulukinkku: perinteinen, ylikypsä vai luomu?

Luonnollisesti liha käytetään kokonaan. Kinkku paistetaan reilusti ylikypsäksi. Klassisin joulun jälkeinen keitto on tietysti hernekeitto, johon lihaisan luun vai laittaa kiehumaan, ja luussa kiinni olevat lihat saa helpommin irrotettua keiton joukkoon
Grillikylki

Grillikylki

Tämän jälkeen liha kääritään folioon, ja sen annetaan hautua ylikypsäksi. Grillatessa on tärkeää kuitenkin huolehtia siitä ettei liha pääse kuivumaan
Nyhtölammas Ras el hanout

Nyhtölammas Ras el hanout

Harvemmin käytetyt ruhonosat passaavat tähän mainiosti ja herkullista tulee lihasta kuin lihasta. Nyhtämistä olen innostunut kokeilemaan monenlaisesta lihasta, jopa kalasta (nyhtölohi), ja vaikka siitä on nyt tullutkin kaikille tuttu trendiruoka, jota löytyy myös pikaisena vain lämmitys-einesversionakin, niin ei sovi unohtaa, että kyllä suomalainen on sen possun lavan sinne uuniin pistänyt AINA ja sen hajoavaksi herkuksi kypsentänyt, paljon ennenkuin pulled pork -hehkutus meidät rapakon takaa saavutti