Zabaione reseptejä

Zabaione

1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini. 2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa
Caffè zabaione

Caffè zabaione

Sitruunankuorella maustettu caffè zabaione sopii tarjottavaksi manteli- tai vohvelileivonnaisen kanssa
Tiramisu – oh ja nam

Tiramisu – oh ja nam

Valmista zabaione (viinivaahto) vatkaamalla kananmunankeltuaiset, sokeri ja viini kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi kastikkeeksi
Kesän marjat Sabayonkastikeessa

Kesän marjat Sabayonkastikeessa

Zabaione tonkanpavuilla maustettuna ja vadelmia, mansikoita, mustikoita, appelsiiniä ja melonia. Oli nimi sitten italialaisittain Zabaione tai joskus myös mainittuna Zabaglione tai ranskalaisittain Sabayon jossa yleisimmin käytetään samppanjaa tai jotain muuta kuohuviiniä, on kuitenkin kyse samasta asiasta, siis makuasiasta, kummaksi sitä kutsuu koska se on periaatteessa aivan sama ja oikeastaan vain se mitä viiniä käytät määrää onko se Zabaionea vai Sabayonia

Gratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä

1. Lämmitä uuni 275 asteeseen. Sekoita vedestä ja sokerista sokeriliemi. Kuori päärynä, poista siitä siemenet ja paloittele se lohkoiksi

Zabaion sahramilla

1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet. 2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa
VAAHTOKASTIKE-2

VAAHTOKASTIKE-2

Ja huomasin, että isoäidin viinivaahtokastikehan on ranskalaisen keittiön klassikko SABAYON, tai ZABAIONE, kuten sitä synnyinmaassaan Italiassa kutsutaan
Espressozabaione

Espressozabaione

Zabaione, zabaglione on helppo jälkiruoka, jota pitkään pidin keittiöpeikkona, aivan turhaan. Kokeilin espressoista zabaionea eräänä toukokuun päivänä, kun olin vielä CampaKeittiössä
Gusto divino - jumalainen maku: ZABAIONE

Gusto divino - jumalainen maku: ZABAIONE

Italialainen klassikkojälkkäri zabaione (tai zabaglione) on täydellinen ratkaisu, kun haluat tehdä jälkiruokaa, joka tekee vieraisiin vaikutuksen
Sitruuna-jogurtti Ciambella

Sitruuna-jogurtti Ciambella

Ciambella on hyvää sellaisenaan mutta voit tehdä sen vielä herkullisemmaksi koristelemalla vaikkapa Nutellalla, zabaione kastikkeella tai hillolla

Italialainen viinivaahtokastike (Zabaione)

Valmista viinivaahtokastike juuri ennen tarjoamista. Kuumenna vesihaudekattilan alaosassa vettä. Sekoita yläosassa keltuaiset, sokeri, vesi ja viini ja nosta astia vesihaudekattilan päälle