1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini. 2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa
Zabaione tonkanpavuilla maustettuna ja vadelmia, mansikoita, mustikoita, appelsiiniä ja melonia. Oli nimi sitten italialaisittain Zabaione tai joskus myös mainittuna Zabaglione tai ranskalaisittain Sabayon jossa yleisimmin käytetään samppanjaa tai jotain muuta kuohuviiniä, on kuitenkin kyse samasta asiasta, siis makuasiasta, kummaksi sitä kutsuu koska se on periaatteessa aivan sama ja oikeastaan vain se mitä viiniä käytät määrää onko se Zabaionea vai Sabayonia
Ja huomasin, että isoäidin viinivaahtokastikehan on ranskalaisen keittiön klassikko SABAYON, tai ZABAIONE, kuten sitä synnyinmaassaan Italiassa kutsutaan
Semifreddo di zabaione con frutta secca caramellata e aceto balsamico tradizionale di Modena (Zabaglione semifreddo karamellisoitujen pähkinöiden ja Modenan balsamiviinietikan kanssa)
Zabaione, zabaglione on helppo jälkiruoka, jota pitkään pidin keittiöpeikkona, aivan turhaan. Kokeilin espressoista zabaionea eräänä toukokuun päivänä, kun olin vielä CampaKeittiössä
Valmista viinivaahtokastike juuri ennen tarjoamista. Kuumenna vesihaudekattilan alaosassa vettä. Sekoita yläosassa keltuaiset, sokeri, vesi ja viini ja nosta astia vesihaudekattilan päälle