Tämä ei ole nykymuodin mukainen pihviohje jossa paistettaisiin siivuja kokonaisesta maksasta, vaan tarkoitus on tehdä perinteisiä maksapihvejä, joissa käytetään jauhetusta maksasta sekoitettua taikinaa
Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi. Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla
Maksa kypsyy nopeasti ja tarvitsee vain pienen esikäsittelyn. Tässä hunajaisten maksapihvien ohje. Poista maksan kalvot ja leikkaa maksa noin sentin viipaleiksi
Raasta perunat, omena ja sipuli raastemyllyllä tai raudalla. Sekoita raasteeseen jauhettua maksaa, suolaa, pippuria, meiramia sekä lopuksi hieman jäähtynyt sulatettu voi
Tässä on nyt pari viikkoa tehnyt niin mieli jauhemaksapihvejä, kun niitä täällä netin välityksellä olen katsellut, että oli aivan pakko niitä itsekin taas valmistaa
Jauhemaksapihvit, se on se ruoka jota meillä nykyään on suhteellisen harvoin tehty. Ei siksi etteikö pihvit olisi hyviä vaan pikemminkin siksi ettei jauhettua maksaa tahdo kaupoista oikein löytää
Jauhemaksapihvit. Meillä tehdään jauhemaksapihvejä aika usein. Naudan maksasta tykkään pihvit tehdä ja tällä kertaa mentiinkin todella helpolla ohjeella
Sipulipiirakan sipulit haudutetaan ihanan makeiksi tehden piiraasta mehevän ja maukkaan. Sipulit valmistin melkein samaan tapaan kuin perinteisten jauhemaksa- ja maksapihvien seuraksi olen ruskistettuja sipuleita usein tehnyt
Tarjoile maksapihvit sipulilisukkeen ja perunoitten kanssa. Pikainen paisto pannulla siis riittää, näin maksa pysyy rapeana, eikä muutu kovaksi ja kuivaksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.