Hunaja, valkosipuli ja minttu antavat tähän dippiin mahtavat aromit. Se on nopeaa ja helppoa. Raasta kurkku ja laita raaste lävikköön valumaan (päälle voi ripotella hiukan suolaa nesteiden
Avainsanathunaja, karitsa, karitsanviulu, lammas, omena, pääsiäinen, ruoka, siideri, viinisuositus. Gordon Ramsayn kirjasta Gordon Ramsay Omassa keittiössään löysin ohjeen karitsanpaistille omena-hunajakastikkeella
Yli kymmenen vuotta sitten Kreikassa lukioryhmän kanssa reissatessamme joka kerta ravintolassa oli pakko saada tzatzikia pitaleivän kaverina ja nykyisin käyn usein lounaalla paikallisessa kreikkalaisessa ravintolassa Kreetassa, jossa tzatzikia ilmestyy usein lautaselleni
Tsatsiki maistuu leivän kanssa tai liharuokien kuten souvlakin lisukkeena, mutta se maistuu mainiolta myös broilerpyorykoiden, sekä uusien perunoiden ja kalan kanssa (Juhannksena valmistin siian fileitä tämän ohjeen mukaan ja ne olivat huippuhyviä
Kerroinkin jokunen aika takaperin herkusta joka korvaa sipsi ja ranskis (tai sitten ihan vain sen bataatin) himon eli bataattitikut ja omatekoinen dippi
Tzatziki on yksi niistä kastikkeista, joita voisin syödä ihan joka päivä ja ihan kaiken kanssa. Monenlaisia versioita olen tästä suosikistani testaillut, ja ehdoton suosikkini on kieltämättä yhä tämä hurmiollisen herkullinen porkkanatzatziki
Karitsakebab, ratatouillea ja tzatzikia. Blogatessa tulee välillä eteen mielenkiintoisia juttuja - viime kuun lopussa tuli nimittäin täyteen jo KAHDEKSAN vuotta bloggaamista täyteen - ja sain kolmatta kertaa kutsun OivaPari-reseptikilpaan
Grillasimme kaasugrillillä vähän kasviksia lisäkkeiksi ja noin puolen tunnin vetäytymisen jälkeen esitin mestarinäytteeni, eli täydellisen karitsanviulun leikkaamisen
En tunne oloani kovin kipeäksi, mutten loppujen lopuksi jaksa tehdä juuri mitään. Koko komeus kuorrutetaan tzatzikilla eli jogurtti-kurkku-kastikkeella
– Ihmiset ovat tulleet rohkeamiksi ja huomanneet, ettei lampaanlihan valmistaminen ole vaikeaa. Tilausten määrä kasvaa vuosi vuodelta, ja koko ajan tulee uusia asiakkaita, iloitsee yläneläisen Rintalan luomutilan emäntä Anne Rintala
Kaipuu Kreikkaa, niitä pikkuruisia maissikojuja, rantakatuja, vuoristoteitä, hiekkarantoja, frappea ja etenkin gyros pitaa kohtaan on jo niin suuri, että täällä ollaan kokkailtu Kreikkalaistyylisiä ruokia taas ihan viikoittain
Focaccia maistuu oliiviöljylle, rosmariinille ja punasipulille. Perinteiset patongit ja muut eivät kiinnostaneet, niin pyöräytin mehevän foaccian salaatin ja muiden tarjottavien kaveriksi
Tarjoa kana tortillaletun välissä tzatzikillaja porkkana-kaaliraasteella. Resepti on omaa tuotantoa ja se syntyi etsimällä netistä erilaisia BBQ-kastikereseptejä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.