Sain reseptin jo kymmenisen vuotta sitten ystävältäni, joka siihen maailman aikaan toimi edelläkävijänä ja jo bloggasi juurikin näitä ihania leipäreseptejä
T. ä. l. a. i. s. e. t. v. o. m. n. h. u. k. S. ö. ,. p. r. y. P. j. 7. d. 1. 2. 3. 0. g. -. B. f. z. b. L. V. K. 5. O. 4. R. N. 6. A. ) l. d l. p s. t l. r k. p a. r u. m i
6 dl hiivaleipäjauhoja. Siivilöi jauhot ja suola toiseen kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja valuta siihen hiivaliuos, öljy, jogurtti ja loput vedestä kädenlämpöisenä
Käytin ruispaahtoleipää, että olisi aavistuksen terveellisempää ja täyttävämpää. 1 pkt ruispaahtoleipää. Kypsennetään 200 asteessa noin 15 minuuttia tai niin kauan että leipä saa vähän väriä. 1 pkt ruispaahtoleipää
Mozzarella-fetajuustoleipä. Mozzarella-fetajuustoleipä. Nosta rulla leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vehnäjauhoja (ettei liina tartu leipään ja sotkeennu) ja anna leivän kohota liinan alla vielä 30 minuuttia ennen paistamista. Kun leipä on kohonnut liinan alla ja on paistovalmis, tee leivän pintaan muutamia viiltoja (näin leipä ei halkeile) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea
Täytettyleipä. Leipätaikina. Vaivaa huolellisesti, helpoimmalla käy yleiskoneella tai leipäkoneella. Katso postauksen lopusta vinkit maidottomaan ja munattomaan leipätaikinaan
T. u. l. e. k. o. I. t. a. i. s. p. h. r. ä. d. m. n. M. ,. g. y. E. z. c. b. J. v. f. j. ). U. ö. K. -. H. 1. 3. 2. 0. 7. 5. 6. S. L. A. 4. P. Ä. N. R. d l. t l
Tortano eli italialainen täytettyleipä tuli minulle tutuksi Leila Lindholmin Vielä yksi pala. Leipätaikina kaulitaan, täytetään, rullataan ja paistetaan, ja lopputuloksena on ihana, ja hieman tavallista juhlavampi ja ruokaisampi leipä, joka maistuu ilman päällisiäkin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.