Ahvenanmaanpannukakkuun on näppärä käyttää ylimääräiset riisipuurot. Kaada taikina korkeareunaiselle pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pannukakku on saanut pinnalleen hyvän ruskean värin
En ole koskaan aiemmin syönyt Ahvenanmaanpannukakkua. Vaan kotona selvisi, että meillä kuulemma tehtiin sitä useampaankin kertaan kun olin pieni… Isoveli kun oli tuonut reseptin Ahvenanmaan leirikoulustaan
Toissaviikkoisen Ahvenanmaan vierailumme kunniaksi halusin tehdä Ahvenanmaanpannukakkua, kun vanhempani tulivat eräänä iltana katselemaan matkakuviamme
Vaimokin on viikon työmatkalla, joten kukaan ei ole puolustamassa perinteistä pannukakkuohjetta. Tosin pidin pannukakkua joku 10 minuuttia pidempään uunissa, että se kypsyi varmasti
Tehtiinkin pitkästä aikaa päivälliseksi lihapullia ja perunamuusia, mutta paras herkku syötiin meillä eilen illalla, kun tein meille iltapalaksi Ahvenanmaanpannukakkuja
Vuoden ensimmäinen resepti on niinkin perinteinen kuin pallillinen pannukakkua. Meillä syödään pannukakkua melko usein aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi näin talvisin pakastettujen marjojen kanssa ja kesäisin tuoreiden marjojen kanssa
Olen tässä viimeisen vuoden aikana oppinut ymmärtämään, että lähes kaikkea, mitä voi tehdä makeana voi tehdä myös suolaisena versiona - kakkua, tuulihattuja, muffinsseja, piirakkaa, kääretorttua ja nyt viimeisenä pannukakkua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.